Program szkolenia
1. Unia Europejska wobec bezpieczeństwa żywnościowego
2. Jakość i bezpieczeństwo żywności
3. Prozdrowotne europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych
Opis szkolenia
Szkolenie skierowane jest do technologów żywności i żywienia, lekarzy, dietetyków, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za autentyczność i bezpieczeństwo żywności.
Celem szkolenia jest zapoznanie z celami i kierunkami realizacji inicjatyw Unii Europejskiej na rzecz bezpieczeństwa żywnościowego, jakością i bezpieczeństwem żywności w świetle badań kontrolnych w Polsce i UE, działaniami aktualnie realizowanymi w zakresie reformulacji produktów żywnościowych.
Szkolenie zostanie poprowadzone przez pracownika Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, posiadającego wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń, autora wielu publikacji naukowych i popularno naukowych.