Tel.: 22 457 03 01

facebook Facebook

Szkolenia Otwarte

Szkolenia otwarte

Temat szkolenia Termin Kod Prowadzenie szkolenia
WAKACJE !!! Przerwa wakacyjna do dn. 21.08.br. Kontakt: tel. 602 11 95 18 lub mail: akademia@awuleopard.pl Więcej
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE 11.12.2020 OP1220 mgr inż. Marzena Pawlicka Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 03.12.2020 PSD1220 mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 27.11.2020 ZAF1120 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 26.11.2020 ZM1120 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 20.11.2020 SPL1120 mec. Marta Łanoch Więcej
Wybór najkorzystniejszego postępowania restrukturyzacyjnego dla dłużnika i dla wierzycieli 19.11.2020 WPR1120 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 06.11.2020 CHE1120 mgr inż. Monika Mania Więcej
Upadłość konsumencka po nowelizacji - zagadnienia wybrane 29.10.2020 UKN1020 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Żywność prozdrowotna – sprzedaż, etykieta, reklama – aspekty prawne 22.10.2020 ZPP1020 mec. Marta Łanoch Więcej
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta 21.10.2020 AL1020 dr inż. Halina Makała Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 15.10.2020 PST1020 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Znakowanie ogólne żywności (w tym znakowanie kraju pochodzenia) z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 14.10.2020 ZZ1020 mgr Bożena Pławska, mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 08.10.2020 OZ1020 dr hab. Regina Wierzejska Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 07.10.2020 AKR1020 mgr Barbara Andrzejuk Więcej
Incoterms 2020® - najnowsza wersja - jak je rozumieć, stosować i nie popełniać błędów 06.10.2020 INC1020 mgr Jarosław Hermanowski Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy - interpretacje przepisów i wytyczne Komisji Europejskiej w praktyce (zmiana terminu szkolenia z dn. 29.09.2020) 01.10.2020 SD0920 mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zastosowanie analizy sensorycznej w ocenie jakości żywności 30.09.2020 SEN0920 dr inż. Halina Makała Więcej
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE 25.09.2020 OP0920 mgr inż. Marzena Pawlicka Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne 24.09.2020 EKO0920 mec. Marta Łanoch Więcej
Wartość odżywcza - przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne 23.09.2020 GDA0920 dr Beata Przygoda Więcej
Więcej
Gwarancje bankowe 25.06.2020 GB0620 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Opakowania do żywności - aktualne wymagania rozporządzenia UE nr 10/2011 dot. materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych /on-line/ 26.06.2020 OPP0620 mgr inż. Marzena Pawlicka Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku /on-line/ 24.06.2020 OZ0620 dr Regina Wierzejska Więcej
Żywność prozdrowotna - nowe trendy i wyzwania w produkcji żywności /on-line/ 23.06.2020 ZPR0620 dr inż. Halina Makała Więcej
Incoterms 2020® - najnowsza wersja - jak je rozumieć, stosować i nie popełniać błędów 23.06.2020 INC0620 mgr Jarosław Hermanowski Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce /on-line/ 22.06.2020 PST0620 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
System kontroli wewnętrznej jakości a bezpieczeństwo żywności /on-line/ 17.06.2020 LOG0620 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne /on-line/ 16.06.2020 EKO0620 mec. Marta Łanoch Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 18.06.2020 AKZ0620 mgr Barbara Andrzejuk Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne /on-line/ 08.06.2020 CHZ0620 mgr inż. Monika Mania Więcej
Wartość odżywcza - przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne /on-line/ 05.06.2020 GDA0620 dr Beata Przygoda Więcej
Żywność prozdrowotna – sprzedaż, etykieta, reklama – aspekty prawne /on-line/ 04.06.2020 PRS0620 mec. Marta Łanoch Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów /on-line/ 03.06.2020 ZZ0620 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Weksel własny w obrocie gospodarczym 02.06.2020 WWL0620 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food /on-line/ 02.06.2020 SUP0620 mec. Marta Łanoch Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy - interpretacje przepisów i wytyczne Komisji Europejskiej w praktyce /on-line/ 01.06.2020 SD0620 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Księgi wieczyste dla początkujących i średniozaawansowanych - ustalenie stanu prawnego nieruchomości 26.05.2020 KW0520 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta 27.05.2020 AL0520 dr inż. Halina Makała Więcej
Jak trwale budować konkurencyjną przewagę w biznesie 21.05.2020 PK 0520 mgr Jacek Kuźmicki Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 21.05.2020 OZ0520 dr inż. Regina Wierzejska Więcej
Żywność ekologiczna - oczekiwania, trendy, kierunki rozwoju 20.05.2020 ZEK0520 dr inż. Halina Makała Więcej
Upadłość konsumencka po nowelizacji ON-LINE (na żywo) 19.05.2020 UPN0520 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 07.05.2020 SUP0520 mec. Marta Łanoch Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 23.04.2020 OZ0420 dr Regina Wierzejska Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 22.04.2020 AKZ0420 mgr Barbara Andrzejuk Więcej
Incoterms 2020® - najnowsza wersja - jak je rozumieć, stosować i nie popełniać błędów 21.04.2020 INCO0420 mgr Jarosław Hermanowski Więcej
Wartość odżywcza - przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne 17.04.2020 GDA0420 dr Beata Przygoda Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 16.04.2020 CHZ0420 mgr Monika Mania Więcej
Gwarancje bankowe 02.04.2020 GB0420 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne 01.04.2020 EKO0420 mec. Marta Łanoch Więcej
Żywność prozdrowotna - nowe trendy i wyzwania w produkcji żywności 31.03.2020 ZPR0320 dr inż. Halina Makała Więcej
Opakowania do żywności - deklaracja zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 06.03.2020 OPD0320 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta 05.03.2020 AL0320 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 28.02.2020 ZMC0220 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 04.02.2020 ZZ0220 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Upadłość konsumencka po nowelizacji 19.03.2020 UPN0320 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Prawne zabezpieczenia wierzytelności 12.03.2020 ZW0320 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Prawo upadłościowe i restrukturyzacyjne po nowelizacj 27.02.2020 PUN0220 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Incoterms 2020® - najnowsza wersja - jak je rozumieć, stosować i nie popełniać błędów 06.02.2020 INC0220 mgr Jarosław Hermanowski Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 31.01.2020 SUP0120 mec. Marta Łanoch Więcej
Nowe obowiązki pełnomocników procesowych po nowelizacji procedury cywilnej dokonanej ustawą z dnia 4 lipca 2019 roku 30.01.2020 OPP0120 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Przerwa wakacyjna 25.06-16.08.2019 !!! Jesteśmy dostępni pod telefonem 602 11 95 18 oraz pod adresem akademia@awuleopard.pl 25.06.2019 Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne 16.12.2019 EKO1219 mec. Marta Łanoch Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food (SZKOLENIE ODWOŁANE) 09.12.2019 SUP1219 mec. Marta Łanoch Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 06.12.2019 AKZ1219 mec. Barbara Andrzejuk Więcej
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 05.12.2019 MWZ1219 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Gwarancje bankowe 03.12.2019 GB1219 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 29.11.2019 ZPR1119 dr inż. Halina Makała Więcej
Hipoteka w casusach – warsztaty dla zaawansowanych 28.11.2019 HKC1119 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Nowe obowiązki pełnomocników procesowych po nowelizacji procedury cywilnej dokonanej ustawą z dnia 4 lipca 2019 roku 25.11.2019 OPP1119 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 22.11.2019 PST1119 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 21.11.2019 PSD1119 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Prawne zabezpieczenia wierzytelności 19.11.2019 ZW1119 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 15.11.2019 ZAF1119 dr inż. Halina Makała Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka 14.11.2019 ZGD1019 dr Beata Przygoda Więcej
Prawo upadłościowe i restrukturyzacyjne po nowelizacji 13.11.2019 PUN1119 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 07.11.2019 SPL1119 dr Regina Wierzejska Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 07.11.2019 CHZ1119 mgr inż. Monika Mania Więcej
Materiały i wyroby z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 06.11.2019 OPR1119 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Prawne zabezpieczenia w casusach - warsztaty dla zaawansowanych 24.10.2019 PZC1019 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Weksel własny in blanco 22.10.2019 WL1019 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Upadłość konsumencka po nowelizacji 16.10.2019 UPN1019 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 16.10.2019 AL1019 dr inż. Halina Makała Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 08.10.2019 SD1019 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 03.10.2019 OZ1019 dr Regina Wierzejska Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 02.10.2019 ZMC1019 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości – wybrane zagadnienia 01.10.2019 HK1019 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie 26.09.2019 PMC0919 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 25.09.2019 ZZ0919 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Przekształcenia podmiotowe po stronie dłużnika po zawarciu umowy kredytu lub pożyczki albo po udzieleniu gwarancji bankowej 17.09.2019 PPD0919 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań 01.07.2019 OFK0719 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Zarządzanie płynnością finansową 26.06.2019 ZPF0619 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 14.06.2019 OZ0619 dr Regina Wierzejska Więcej
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie 12.06.2019 PMC0619 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 11.06.2019 AKZ0619 Barbara Andrzejuk Więcej
Gwarancje bankowe 10.06.2019 GB0619 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Żywność ekologiczna. Charakterystyka, wymagania i kierunki rozwoju 06.06.2019 ZEK0619 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 05.06.2019 ZSD0619 mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 30.05.2019 MWZ0519 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Suplementy diety a inne kategorie produktów w Polsce i pozostałych krajach UE – etykieta, reklama, procedura wprowadzania do obrotu, produkty z pogranicza 23.05.2019 SDP0519 mec. Marta Łanoch Więcej
Prawne zabezpieczenia wierzytelności 22.05.2019 PZW0519 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Finanse dla nie finansistów 16.05.2019 FF0519 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Wpływ upadłości i postępowań restrukturyzacyjnych na wszczynanie i dalsze prowadzenie postępowań cywilnych 15.05.2019 WUP0519 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej - prawo i praktyka 09.05.2019 GDA0519 dr Beata Przygoda Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 08.05.2019 ZZ0519 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 26.04.2019 PSD0419 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 25.04.2019 SPL0419 dr Regina Wierzejska Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 05.04.2019 PST0419 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 03.04.2019 ZPR 0419 dr inż. Halina Makała Więcej
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań 11.04.2019 OFK0419 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Weksel własny in blanco 10.04.2019 WL0419 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Gwarancje bankowe 28.03.2019 GB0319 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 22.03.2019 SD0319 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Logistyka środków żywnościowych – wybrane aspekty 21.03.2019 LOG0319 dr inż. Halina Makała Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 14.03.2019 SUP0319 mec. Marta Łanoch Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 08.03.2019 CHZ0319 mgr inż. Monika Mania Więcej
Jakość i bezpieczeństwo żywności 07.03.2019 HCP0319 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska Więcej
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością 01.03.2019 OPZ0319 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Pozycja wierzyciela w postępowaniu restrukturyzacyjnym dłużnika 15.03.2019 PWR0319 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 22.02.2019 OZ0219 dr Regina Wierzejska Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 21.02.2019 ZAF0219 dr inż. Halina Makała Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 28.02.2019 AKZ0218 Barbara Andrzejuk Więcej
Weksel własny in blanco 25.01.2019 WL0119 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 24.01.2019 ZZ0119 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka 22.01.2019 GDA0119 dr Beata Przygoda Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 05.12.2018 SDK1218 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zmiany  do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością  - nowe substancje i wymagania 04.12.2018 OPZ 1218 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 23.11.2018 CHZ1118 mgr inż. Monika Mania Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 22.11.2018 PSD 1118 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 19.11.2018 PST 1118 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 16.11.2018 OZ 1118 dr Regina Wierzejska Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 22.10.2018 ZPZ 1018 dr inż. Halina Makała Więcej
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE 11.10.2018 OPD 1018 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Jakość żywności mrożonej 10.10.2018 JZM 1018 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 04.10.2018 ZZ 1018 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Treasury management - zarządzanie skarbem 11.12.2018 TR1218 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Osobiste zabezpieczenia wierzytelności 06.12.2018 OZW1218 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań 26.11.2018 OF1118 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Gwarancje bankowe 13.11.2018 GB1118 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Zarządzanie płynnością finansową 07.11.2018 PF1118 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Nowe obowiązki podmiotów i kompetencje organów w świetle najnowszych zmian przepisów o odpadach 29.10.2018 NOD1018 Radca prawny resortu środowiska Więcej
Pełnienie funkcji Inspektora Ochrony Danych (IOD) w organizacji 23.10.2018 IOD1018 Konrad Gałaj-Emiliańczyk Więcej
Finanse dla niefinansistów 17.10.2018 FF1018 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Wdrożenie systemu ochrony danych osobowych zgodnego z RODO 03.10.2018 ROD1018 Konrad Gałaj-Emiliańczyk Więcej
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach. Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski 02.10.2018 SKL 1018 mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 27.09.2018 SPL 0918 dr Regina Wierzejska Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 26.09.2018 AKZ0918 Barbara Andrzejuk Więcej
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje 20.09.2018 GDA 0918 dr Beata Przygoda Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 19.09.2018 ZAF 0918 dr inż. Halina Makała Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 12.09.2018 CHZ 0918 mgr inż. Monika Mania Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 11.09.2018 SD 0918 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Gospodarka opakowaniami i odpadami opakowaniowymi 29.06.2018 GOD0618 radca prawny Więcej
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych 27.06.2018 MZS0618 dr Halina Ścieżyńska Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 25.06.2018 OZ0618 dr Regina Wierzejska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 13.06.2018 ZZ0618 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zmiany w procedurze cywilnej zmierzające do jej uproszczenia. Nowa definicja dokumentu w kodeksie cywilnym, informatyzacja postępowania cywilnego oraz popularyzacja mediacji wprowadzone ustawami z dnia 10 lipca i 10 września 2015 roku „o zmianie kodeksu postępowania cywilnego” 28.06.2018 NDD0618 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Zmiany  do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością  - nowe substancje i wymagania 06.06.2018 OPZ0618 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach. Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski 05.06.2018 SKL0618 mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz Więcej
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości – wybrane zagadnienia 21.06.2018 HK0618 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Statystyka w MS Excel 18.06.2018 STE0618 dr Rafał Zbyrowski Więcej
Windykacja należności w praktyce – procedury, zasady, efektywność 14.06.2018 WNP0618 Monika Bekas Więcej
Taktyka profesjonalnego pełnomocnika ( metodyka pracy pełnomocnika) 13.06.2018 TPP0618 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Gwarancje bankowe 07.06.2018 GB0618 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Prawne zabezpieczenia wierzytelności 23.05.2018 PZW0518 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 17.05.2018 SD0518 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Jakość żywności mrożonej 16.05.2018 JZM0518 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 09.05.2018 PST0518 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Odpowiedzialność korporacyjna i odszkodowawcza członków zarządu spółek kapitałowych oraz sankcja zakazu prowadzenia działalności gospodarczej. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego odpowiedzialnością za jej zobowiązania. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego 11.05.2018 SZO0518 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Upadłość konsumencka – orzecznictwo, praktyka 10.05.2018 UPK0518 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Prawo restrukturyzacyjne ratunkiem dla przedsiębiorcy w kryzysie 24.04.2018 PRK0418 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje 26.04.2018 GDA0418 dr Beata Przygoda Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 19.04.2018 PSD0418 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Autentyczność i zafałszowania środków spożywczych 18.04.2018 ZAF0418 dr inż. Halina Makała Więcej
Telewindykacja - sztuka negocjacji z dłużnikami przez telefon 13.04.2018 TLW0418 Monika Bekas Więcej
Prognozowanie sprzedaży w MS Excel 10.04.2018 PSE0418 dr Rafał Zbyrowski Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 12.04.2018 CHZ0418 mgr Monika Mania Więcej
Podstawowe obowiązki podmiotów związane z wytwarzaniem i gospodarowaniem odpadami 23.03.2018 WGO0318 radca prawny Więcej
Wpływ upadłości i postępowań restrukturyzacyjnych na wszczynanie i dalsze prowadzenie postępowań cywilnych 22.03.2018 WUP0318 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 16.03.2018 PST0318 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 15.03.2018 ZPR1118 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 09.03.2018 ZCH0318 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 02.03.2018 SPL0318 dr inż. Regina Wierzejska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 28.02.2018 ZZ0218 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Pozycja wierzyciela w postępowaniu restrukturyzacyjnym dłużnika 14.03.2018 WRD0318 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Windykacja – strategiczna gra z dłużnikami. Jak skutecznie używać nowoczesnych narzędzi psychologii. 23.02.2018 WSD0218 Monika Bekas Więcej
Reprezentacja spółek osobowych oraz spółek kapitałowych na różnych etapach ich działalności. Modyfikacje przedmiotowe i podmiotowe zakresu reprezentacji. Ocena skuteczności i ważności zawartych umów prawa handlowego 22.02.2018 RSO0218 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 22.02.2018 OZ0218 dr Regina Wierzejska Więcej
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE 16.02.2018 OPD0218 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 02.02.2018 AL0218 dr inż. Halina Makała Więcej
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania ? Wymagania prawne i porady praktyczne 01.02.2018 GDA0218 dr Beata Przygoda Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 31.01.2018 SDK0118 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych 16.01.2018 MZS0118 dr Halina Ścieżyńska Więcej
Priorytety w zakresie zdrowia publicznego w Unii Europejskiej i ich znaczenie dla ochrony zdrowia na przykładzie bezpieczeństwa żywności 14.12.2017 ZP1217 dr inż. Halina Makała Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia przemysłowego - metale szkodliwe, azotany i inne 12.12.2017 CHZ1217 mgr inż. Monika Mania Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 01.12.2017 SD1217 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 30.11.2017 PST1117 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Gwarancje bankowe 07.12.2017 GB1217 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Wyroby i opakowania do kontaktu z żywnością – interpretacja wymagań Rozporządzenia UE nr 10/2011 i postępowanie w praktyce 23.11.2017 ROP1117 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej