Tel.: 22 457 03 01

Facebook

Szkolenia Otwarte

Szkolenia otwarte

Temat szkolenia Termin Kod Prowadzenie szkolenia
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 05.12.2018 SDK1218 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zmiany  do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością  - nowe substancje i wymagania 04.12.2018 OPZ 1218 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 23.11.2018 CHZ1118 mgr inż. Monika Mania Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 22.11.2018 PSD 1118 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 16.11.2018 OZ 1118 dr Regina Wierzejska Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 09.11.2018 PST 1118 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 22.10.2018 ZPZ 1018 dr inż. Halina Makała Więcej
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE 11.10.2018 OPD 1018 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Jakość żywności mrożonej 10.10.2018 JZM 1018 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 04.10.2018 ZZ 1018 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Treasury management - zarządzanie skarbem 11.12.2018 TR1218 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Osobiste zabezpieczenia wierzytelności 06.12.2018 OZW1218 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań 26.11.2018 OF1118 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Gwarancje bankowe 13.11.2018 GB1118 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Zarządzanie płynnością finansową 07.11.2018 PF1118 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Nowe obowiązki podmiotów i kompetencje organów w świetle najnowszych zmian przepisów o odpadach 29.10.2018 NOD1018 Radca prawny resortu środowiska Więcej
Pełnienie funkcji Inspektora Ochrony Danych (IOD) w organizacji 23.10.2018 IOD1018 Konrad Gałaj-Emiliańczyk Więcej
Finanse dla niefinansistów 17.10.2018 FF1018 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Wdrożenie systemu ochrony danych osobowych zgodnego z RODO 03.10.2018 ROD1018 Konrad Gałaj-Emiliańczyk Więcej
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach. Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski 02.10.2018 SKL 1018 mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 27.09.2018 SPL 0918 dr Regina Wierzejska Więcej
Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 26.09.2018 AKZ0918 Barbara Andrzejuk Więcej
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje 20.09.2018 GDA 0918 dr Beata Przygoda Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 19.09.2018 ZAF 0918 dr inż. Halina Makała Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 12.09.2018 CHZ 0918 mgr inż. Monika Mania Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 11.09.2018 SD 0918 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Gospodarka opakowaniami i odpadami opakowaniowymi 29.06.2018 GOD0618 radca prawny Więcej
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych 27.06.2018 MZS0618 dr Halina Ścieżyńska Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 25.06.2018 OZ0618 dr Regina Wierzejska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 13.06.2018 ZZ0618 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zmiany w procedurze cywilnej zmierzające do jej uproszczenia. Nowa definicja dokumentu w kodeksie cywilnym, informatyzacja postępowania cywilnego oraz popularyzacja mediacji wprowadzone ustawami z dnia 10 lipca i 10 września 2015 roku „o zmianie kodeksu postępowania cywilnego” 28.06.2018 NDD0618 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Zmiany  do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością  - nowe substancje i wymagania 06.06.2018 OPZ0618 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach. Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski 05.06.2018 SKL0618 mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz Więcej
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości – wybrane zagadnienia 21.06.2018 HK0618 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Statystyka w MS Excel 18.06.2018 STE0618 dr Rafał Zbyrowski Więcej
Windykacja należności w praktyce – procedury, zasady, efektywność 14.06.2018 WNP0618 Monika Bekas Więcej
Taktyka profesjonalnego pełnomocnika ( metodyka pracy pełnomocnika) 13.06.2018 TPP0618 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Gwarancje bankowe 07.06.2018 GB0618 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Prawne zabezpieczenia wierzytelności 23.05.2018 PZW0518 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 17.05.2018 SD0518 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Jakość żywności mrożonej 16.05.2018 JZM0518 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 09.05.2018 PST0518 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Odpowiedzialność korporacyjna i odszkodowawcza członków zarządu spółek kapitałowych oraz sankcja zakazu prowadzenia działalności gospodarczej. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego odpowiedzialnością za jej zobowiązania. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego 11.05.2018 SZO0518 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Upadłość konsumencka – orzecznictwo, praktyka 10.05.2018 UPK0518 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Prawo restrukturyzacyjne ratunkiem dla przedsiębiorcy w kryzysie 24.04.2018 PRK0418 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje 26.04.2018 GDA0418 dr Beata Przygoda Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 19.04.2018 PSD0418 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Autentyczność i zafałszowania środków spożywczych 18.04.2018 ZAF0418 dr inż. Halina Makała Więcej
Telewindykacja - sztuka negocjacji z dłużnikami przez telefon 13.04.2018 TLW0418 Monika Bekas Więcej
Prognozowanie sprzedaży w MS Excel 10.04.2018 PSE0418 dr Rafał Zbyrowski Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 12.04.2018 CHZ0418 mgr Monika Mania Więcej
Podstawowe obowiązki podmiotów związane z wytwarzaniem i gospodarowaniem odpadami 23.03.2018 WGO0318 radca prawny Więcej
Wpływ upadłości i postępowań restrukturyzacyjnych na wszczynanie i dalsze prowadzenie postępowań cywilnych 22.03.2018 WUP0318 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 16.03.2018 PST0318 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 15.03.2018 ZPR1118 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 09.03.2018 ZCH0318 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 02.03.2018 SPL0318 dr inż. Regina Wierzejska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 28.02.2018 ZZ0218 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Pozycja wierzyciela w postępowaniu restrukturyzacyjnym dłużnika 14.03.2018 WRD0318 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Windykacja – strategiczna gra z dłużnikami. Jak skutecznie używać nowoczesnych narzędzi psychologii. 23.02.2018 WSD0218 Monika Bekas Więcej
Reprezentacja spółek osobowych oraz spółek kapitałowych na różnych etapach ich działalności. Modyfikacje przedmiotowe i podmiotowe zakresu reprezentacji. Ocena skuteczności i ważności zawartych umów prawa handlowego 22.02.2018 RSO0218 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 22.02.2018 OZ0218 dr Regina Wierzejska Więcej
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE 16.02.2018 OPD0218 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 02.02.2018 AL0218 dr inż. Halina Makała Więcej
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania ? Wymagania prawne i porady praktyczne 01.02.2018 GDA0218 dr Beata Przygoda Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 31.01.2018 SDK0118 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych 16.01.2018 MZS0118 dr Halina Ścieżyńska Więcej
Priorytety w zakresie zdrowia publicznego w Unii Europejskiej i ich znaczenie dla ochrony zdrowia na przykładzie bezpieczeństwa żywności 14.12.2017 ZP1217 dr inż. Halina Makała Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia przemysłowego - metale szkodliwe, azotany i inne 12.12.2017 CHZ1217 mgr inż. Monika Mania Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 01.12.2017 SD1217 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 30.11.2017 PST1117 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Gwarancje bankowe 07.12.2017 GB1217 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Wyroby i opakowania do kontaktu z żywnością – interpretacja wymagań Rozporządzenia UE nr 10/2011 i postępowanie w praktyce 23.11.2017 ROP1117 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Prawne zabezpieczenia wierzytelności 15.11.2017 PZW1117 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 14.10.2017 PSD1117 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Żywność prozdrowotna – trendy i oczekiwania konsumentów ZPR1117 ZPR1117 dr Halina Makała Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 09.11.2017 OZ1117 dr Regina Wierzejska Więcej
Weksel własny jako instrument kredytu, zapłaty i zabezpieczenia 26.10.2017 WL 1017 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 18.10.2017 SDK1017 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości - wybrane zagadnienia 12.10.2017 HK1017 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 11.10.2017 AL1017 dr Halina Makała Więcej
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania? Wymagania prawne i porady praktyczne 03.10.2017 GDA1017 dr Beata Przygoda Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 28.09.2017 PSD0917 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Uprawnienia i obowiązki członków zarządu w spółkach z o.o. i spółkach akcyjnych oraz ich odpowiedzialność prawna za niedopełnienie obowiązków i przekroczenie uprawnień 21.09.2017 UOC0917 dr Witold Sawicz Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 15.09.2017 SPL0917 dr Regina Wierzejska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 14.09.2017 ZZ0917 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Weksel własny jako instrument kredytu, zapłaty i zabezpieczenia 07.06.2017 WL0617 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Logistyka środków żywnościowych - wybrane aspekty 31.05.2017 LOG0517 dr inż. Halina Makała Więcej
Zabezpieczenia wierzytelności bankowych i aspekty prawne ich ustanawiania 24.05.2017 PZW0517 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne - aktualne zagadnienia dotyczące nowych uregulowań prawnych z zakresu mikrobiologii żywności 11.05.2017 MZS0517 dr Halina Ścieżyńska Więcej
Autentyczność i zafałszowania środków spożywczych 10.05.2017 ZAF0517 dr inż. Halina Makała Więcej
Wyroby i opakowania do kontaktu z żywnością – interpretacja wymagań Rozporządzenia UE nr 10/2011 i postępowanie w praktyce 09.05.2017 ROP0517 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Żywność prozdrowotna – trendy i oczekiwania konsumentów 26.04.2017 ZPR0417 dr Halina Makała Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 25.04.2017 SPL0417 dr Regina Wierzejska Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 24.04.2017 AKZ0417 Barbara Andrzejuk Więcej
Czeki w obrocie zagranicznym 20.04.2017 CZK0417 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 11.04.2017 AL0417 dr inż. Halina Makała Więcej
Rozporządzenie „sklepikowe”. Rewolucja czy ewolucja ? 07.04.2017 SKL0417 mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz Więcej
Gwarancje bankowe 06.04.2017 GB0417 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Hipoteka i księgi wieczyste - wybrane zagadnienia 30.03.2017 HK0317 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 23.03.2017 SD0317 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Sensoryczne badania żywności. Podstawy - metody - zastosowania 22.03.2017 OSJ0317 dr inż. Halina Makała Więcej
Oznakowanie oraz skład suplementów diety w kontekście rozporządzenia unijnego nr 1169/2011 i rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie składu oraz oznakowania suplementów diety 16.03.2017 OSS0317 mgr inż. Alicja Walkiewicz Więcej
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania? Wymagania prawne i porady praktyczne 10.03.2017 GDA0317 dr Beata Przygoda Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 02.03.2017 PST0317 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – trendy i oczekiwania konsumentów 08.02.2017 ZPR0217 dr inż. Halina Makała Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 08.02.2017 ZZ0217 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 02.02.2017 OZ02017 dr Regina Wierzejska Więcej
Procedura notyfikacji oraz oznakowanie suplementów diety w praktyce 01.02.2017 NPS0217 mgr inż. Alicja Walkiewicz Więcej
Wyroby i opakowania do kontaktu z żywnością - deklaracja zgodności i dokumentacja potwierdzająca w łańcuchu dostaw, zgodnie z wymaganiami aktualnych przepisów i zaleceń Komisji Europejskiej 30.01.2017 OPD0117 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty, w tym dymu wędzarniczego i enzymy w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli wg przepisów Unii Europejskiej 27.01.2017 SDK0117 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne - aktualne zagadnienia dotyczące nowych uregulowań prawnych z zakresu mikrobiologii żywności 26.01.2017 MZS0117 dr Halina Ścieżyńska Więcej