Żywność prozdrowotna - nowe trendy i wyzwania w produkcji żywności (on-line) |
16.06.2021 |
PRO0621 |
dr Halina Makała |
Więcej |
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE (on-line) |
09.06.2021 |
OP0621 |
mgr inż. Marzena Pawlicka |
Więcej |
Izomery trans kwasów tłuszczowych w diecie i ich wpływ na zdrowie człowieka (on-line) |
27.05.2021 |
ITR0521 |
dr Halina Makała |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem (on-line) |
13.05.2021 |
PSD0521 |
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – sprzedaż, etykieta, reklama – aspekty prawne (on-line) |
12.05.2021 |
ZPR0521 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce (on-line) |
22.04.2021 |
PST0421 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne (on-line) |
21.04.2021 |
EKO0421 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Upadłość konsumencka po zmianach (on-line) |
15.04.2021 |
UPK0421 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
System kontroli wewnętrznej jakości a bezpieczeństwo żywności (on-line) |
14.04.2021 |
LOG0421 |
dr Halina Makała |
Więcej |
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport (on-line) |
19.03.2021 |
ZMR0321 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Znakowanie ogólne żywności (w tym znakowanie kraju pochodzenia) z uwzględnieniem substancji (dodatkowych aromatów i enzymów (on-line) |
18.03.2021 |
ZZ0321 |
mgr inż. Bożena Pławska, mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zmiany w prawie upadłościowym i restrukturyzacyjnym od 24 marca 2020r. (on-line) |
11.03.2021 |
PUR0321 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE (on-line) |
05.03.2021 |
OP0321 |
mgr inż. Marzena Pawlicka |
Więcej |
Oznakowanie produktów GMO i wolnych od GMO oraz kraj lub miejsce pochodzenia podstawowego składnika (on-line) |
04.03.2021 |
GM0221 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom (on-line) |
03.03.2021 |
ZAF0321 |
dr Halina Makała |
Więcej |
Wybrane zagrożenia chemiczne związane z bezpieczeństwem żywności (on-line) |
26.02.2021 |
CHZ0221 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy – interpretacje przepisów i wytyczne Komisji Europejskiej w praktyce (on-line) |
25.02.2021 |
SD0221 |
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Wartość odżywcza – przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne (on-line) |
19.02.2021 |
GDA0221 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta (on-line) |
18.02.2021 |
AL0221 |
dr Halina Makała |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food (on-line) |
12.02.2021 |
SPL0321 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku (on-line) |
11.02.2021 |
OZ0221 |
dr hab. Regina Wierzejska |
Więcej |
WAKACJE !!! Przerwa wakacyjna do dn. 21.08.br. Kontakt: tel. 602 11 95 18 lub mail: akademia@awuleopard.pl |
|
|
|
Więcej |
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE |
11.12.2020 |
OP1220 |
mgr inż. Marzena Pawlicka |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – sprzedaż, etykieta, reklama – aspekty prawne |
08.12.2020 |
ZPP1220 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
04.12.2020 |
PST1220 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
03.12.2020 |
PSD1220 |
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom |
27.11.2020 |
ZAF1120 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport |
26.11.2020 |
ZM1120 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food |
20.11.2020 |
SPL1120 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Wybór najkorzystniejszego postępowania restrukturyzacyjnego dla dłużnika i dla wierzycieli |
19.11.2020 |
WPR1120 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne |
06.11.2020 |
CHE1120 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Upadłość konsumencka po nowelizacji - zagadnienia wybrane |
29.10.2020 |
UKN1020 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta |
21.10.2020 |
AL1020 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Znakowanie ogólne żywności (w tym znakowanie kraju pochodzenia) z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
14.10.2020 |
ZZ1020 |
mgr Bożena Pławska, mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
08.10.2020 |
OZ1020 |
dr hab. Regina Wierzejska |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
07.10.2020 |
AKR1020 |
mgr Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Incoterms 2020® - najnowsza wersja - jak je rozumieć, stosować i nie popełniać błędów |
06.10.2020 |
INC1020 |
mgr Jarosław Hermanowski |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy - interpretacje przepisów i wytyczne Komisji Europejskiej w praktyce (zmiana terminu szkolenia z dn. 29.09.2020) |
01.10.2020 |
SD0920 |
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zastosowanie analizy sensorycznej w ocenie jakości żywności |
30.09.2020 |
SEN0920 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE |
25.09.2020 |
OP0920 |
mgr inż. Marzena Pawlicka |
Więcej |
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne |
24.09.2020 |
EKO0920 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Wartość odżywcza - przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne |
23.09.2020 |
GDA0920 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
|
|
|
|
Więcej |
Gwarancje bankowe |
25.06.2020 |
GB0620 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Opakowania do żywności - aktualne wymagania rozporządzenia UE nr 10/2011 dot. materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych /on-line/ |
26.06.2020 |
OPP0620 |
mgr inż. Marzena Pawlicka |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku /on-line/ |
24.06.2020 |
OZ0620 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Żywność prozdrowotna - nowe trendy i wyzwania w produkcji żywności /on-line/ |
23.06.2020 |
ZPR0620 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Incoterms 2020® - najnowsza wersja - jak je rozumieć, stosować i nie popełniać błędów |
23.06.2020 |
INC0620 |
mgr Jarosław Hermanowski |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce /on-line/ |
22.06.2020 |
PST0620 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
System kontroli wewnętrznej jakości a bezpieczeństwo żywności /on-line/ |
17.06.2020 |
LOG0620 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne /on-line/ |
16.06.2020 |
EKO0620 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
18.06.2020 |
AKZ0620 |
mgr Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne /on-line/ |
08.06.2020 |
CHZ0620 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Wartość odżywcza - przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne /on-line/ |
05.06.2020 |
GDA0620 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – sprzedaż, etykieta, reklama – aspekty prawne /on-line/ |
04.06.2020 |
PRS0620 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów /on-line/ |
03.06.2020 |
ZZ0620 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Weksel własny w obrocie gospodarczym |
02.06.2020 |
WWL0620 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food /on-line/ |
02.06.2020 |
SUP0620 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy - interpretacje przepisów i wytyczne Komisji Europejskiej w praktyce /on-line/ |
01.06.2020 |
SD0620 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Księgi wieczyste dla początkujących i średniozaawansowanych - ustalenie stanu prawnego nieruchomości |
26.05.2020 |
KW0520 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta |
27.05.2020 |
AL0520 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Jak trwale budować konkurencyjną przewagę w biznesie |
21.05.2020 |
PK 0520 |
mgr Jacek Kuźmicki |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
21.05.2020 |
OZ0520 |
dr inż. Regina Wierzejska |
Więcej |
Żywność ekologiczna - oczekiwania, trendy, kierunki rozwoju |
20.05.2020 |
ZEK0520 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Upadłość konsumencka po nowelizacji ON-LINE (na żywo) |
19.05.2020 |
UPN0520 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food |
07.05.2020 |
SUP0520 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
23.04.2020 |
OZ0420 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
22.04.2020 |
AKZ0420 |
mgr Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Incoterms 2020® - najnowsza wersja - jak je rozumieć, stosować i nie popełniać błędów |
21.04.2020 |
INCO0420 |
mgr Jarosław Hermanowski |
Więcej |
Wartość odżywcza - przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne |
17.04.2020 |
GDA0420 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne |
16.04.2020 |
CHZ0420 |
mgr Monika Mania |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
02.04.2020 |
GB0420 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne |
01.04.2020 |
EKO0420 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Żywność prozdrowotna - nowe trendy i wyzwania w produkcji żywności |
31.03.2020 |
ZPR0320 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Opakowania do żywności - deklaracja zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw |
06.03.2020 |
OPD0320 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta |
05.03.2020 |
AL0320 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport |
28.02.2020 |
ZMC0220 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
04.02.2020 |
ZZ0220 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Upadłość konsumencka po nowelizacji |
19.03.2020 |
UPN0320 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia wierzytelności |
12.03.2020 |
ZW0320 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Prawo upadłościowe i restrukturyzacyjne po nowelizacj |
27.02.2020 |
PUN0220 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Incoterms 2020® - najnowsza wersja - jak je rozumieć, stosować i nie popełniać błędów |
06.02.2020 |
INC0220 |
mgr Jarosław Hermanowski |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food |
31.01.2020 |
SUP0120 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Nowe obowiązki pełnomocników procesowych po nowelizacji procedury cywilnej dokonanej ustawą z dnia 4 lipca 2019 roku |
30.01.2020 |
OPP0120 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Przerwa wakacyjna 25.06-16.08.2019 !!! Jesteśmy dostępni pod telefonem 602 11 95 18 oraz pod adresem akademia@awuleopard.pl |
25.06.2019 |
|
|
Więcej |
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne |
16.12.2019 |
EKO1219 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food (SZKOLENIE ODWOŁANE) |
09.12.2019 |
SUP1219 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
06.12.2019 |
AKZ1219 |
mec. Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw |
05.12.2019 |
MWZ1219 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
03.12.2019 |
GB1219 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów |
29.11.2019 |
ZPR1119 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Hipoteka w casusach – warsztaty dla zaawansowanych |
28.11.2019 |
HKC1119 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Nowe obowiązki pełnomocników procesowych po nowelizacji procedury cywilnej dokonanej ustawą z dnia 4 lipca 2019 roku |
25.11.2019 |
OPP1119 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
22.11.2019 |
PST1119 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
21.11.2019 |
PSD1119 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia wierzytelności |
19.11.2019 |
ZW1119 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom |
15.11.2019 |
ZAF1119 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka |
14.11.2019 |
ZGD1019 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Prawo upadłościowe i restrukturyzacyjne po nowelizacji |
13.11.2019 |
PUN1119 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
07.11.2019 |
SPL1119 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne |
07.11.2019 |
CHZ1119 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Materiały i wyroby z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 |
06.11.2019 |
OPR1119 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia w casusach - warsztaty dla zaawansowanych |
24.10.2019 |
PZC1019 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Weksel własny in blanco |
22.10.2019 |
WL1019 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Upadłość konsumencka po nowelizacji |
16.10.2019 |
UPN1019 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii |
16.10.2019 |
AL1019 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
08.10.2019 |
SD1019 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
03.10.2019 |
OZ1019 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport |
02.10.2019 |
ZMC1019 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości – wybrane zagadnienia |
01.10.2019 |
HK1019 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie |
26.09.2019 |
PMC0919 |
dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
25.09.2019 |
ZZ0919 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Przekształcenia podmiotowe po stronie dłużnika po zawarciu umowy kredytu lub pożyczki albo po udzieleniu gwarancji bankowej |
17.09.2019 |
PPD0919 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań |
01.07.2019 |
OFK0719 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Zarządzanie płynnością finansową |
26.06.2019 |
ZPF0619 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
14.06.2019 |
OZ0619 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie |
12.06.2019 |
PMC0619 |
dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
11.06.2019 |
AKZ0619 |
Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
10.06.2019 |
GB0619 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Żywność ekologiczna. Charakterystyka, wymagania i kierunki rozwoju |
06.06.2019 |
ZEK0619 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
05.06.2019 |
ZSD0619 |
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw |
30.05.2019 |
MWZ0519 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Suplementy diety a inne kategorie produktów w Polsce i pozostałych krajach UE – etykieta, reklama, procedura wprowadzania do obrotu, produkty z pogranicza |
23.05.2019 |
SDP0519 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia wierzytelności |
22.05.2019 |
PZW0519 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Finanse dla nie finansistów |
16.05.2019 |
FF0519 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Wpływ upadłości i postępowań restrukturyzacyjnych na wszczynanie i dalsze prowadzenie postępowań cywilnych |
15.05.2019 |
WUP0519 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej - prawo i praktyka |
09.05.2019 |
GDA0519 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
08.05.2019 |
ZZ0519 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
26.04.2019 |
PSD0419 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
25.04.2019 |
SPL0419 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
05.04.2019 |
PST0419 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów |
03.04.2019 |
ZPR 0419 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań |
11.04.2019 |
OFK0419 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Weksel własny in blanco |
10.04.2019 |
WL0419 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
28.03.2019 |
GB0319 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
22.03.2019 |
SD0319 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Logistyka środków żywnościowych – wybrane aspekty |
21.03.2019 |
LOG0319 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food |
14.03.2019 |
SUP0319 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne |
08.03.2019 |
CHZ0319 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Jakość i bezpieczeństwo żywności |
07.03.2019 |
HCP0319 |
dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska |
Więcej |
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością |
01.03.2019 |
OPZ0319 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Pozycja wierzyciela w postępowaniu restrukturyzacyjnym dłużnika |
15.03.2019 |
PWR0319 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
22.02.2019 |
OZ0219 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom |
21.02.2019 |
ZAF0219 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
28.02.2019 |
AKZ0218 |
Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Weksel własny in blanco |
25.01.2019 |
WL0119 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
24.01.2019 |
ZZ0119 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka |
22.01.2019 |
GDA0119 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
05.12.2018 |
SDK1218 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - nowe substancje i wymagania |
04.12.2018 |
OPZ 1218 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne |
23.11.2018 |
CHZ1118 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
22.11.2018 |
PSD 1118 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
19.11.2018 |
PST 1118 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
16.11.2018 |
OZ 1118 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów |
22.10.2018 |
ZPZ 1018 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE |
11.10.2018 |
OPD 1018 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Jakość żywności mrożonej |
10.10.2018 |
JZM 1018 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
04.10.2018 |
ZZ 1018 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Treasury management - zarządzanie skarbem |
11.12.2018 |
TR1218 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Osobiste zabezpieczenia wierzytelności |
06.12.2018 |
OZW1218 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań |
26.11.2018 |
OF1118 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
13.11.2018 |
GB1118 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Zarządzanie płynnością finansową |
07.11.2018 |
PF1118 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Nowe obowiązki podmiotów i kompetencje organów w świetle najnowszych zmian przepisów o odpadach |
29.10.2018 |
NOD1018 |
Radca prawny resortu środowiska |
Więcej |
Pełnienie funkcji Inspektora Ochrony Danych (IOD) w organizacji |
23.10.2018 |
IOD1018 |
Konrad Gałaj-Emiliańczyk |
Więcej |
Finanse dla niefinansistów |
17.10.2018 |
FF1018 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Wdrożenie systemu ochrony danych osobowych zgodnego z RODO |
03.10.2018 |
ROD1018 |
Konrad Gałaj-Emiliańczyk |
Więcej |
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach. Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski |
02.10.2018 |
SKL 1018 |
mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
27.09.2018 |
SPL 0918 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
26.09.2018 |
AKZ0918 |
Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje |
20.09.2018 |
GDA 0918 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom |
19.09.2018 |
ZAF 0918 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne |
12.09.2018 |
CHZ 0918 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
11.09.2018 |
SD 0918 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Gospodarka opakowaniami i odpadami opakowaniowymi |
29.06.2018 |
GOD0618 |
radca prawny |
Więcej |
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych |
27.06.2018 |
MZS0618 |
dr Halina Ścieżyńska |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
25.06.2018 |
OZ0618 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
13.06.2018 |
ZZ0618 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zmiany w procedurze cywilnej zmierzające do jej uproszczenia. Nowa definicja dokumentu w kodeksie cywilnym, informatyzacja postępowania cywilnego oraz popularyzacja mediacji wprowadzone ustawami z dnia 10 lipca i 10 września 2015 roku „o zmianie kodeksu postępowania cywilnego” |
28.06.2018 |
NDD0618 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - nowe substancje i wymagania |
06.06.2018 |
OPZ0618 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach.
Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski |
05.06.2018 |
SKL0618 |
mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz |
Więcej |
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości – wybrane zagadnienia |
21.06.2018 |
HK0618 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Statystyka w MS Excel |
18.06.2018 |
STE0618 |
dr Rafał Zbyrowski |
Więcej |
Windykacja należności w praktyce – procedury, zasady, efektywność |
14.06.2018 |
WNP0618 |
Monika Bekas |
Więcej |
Taktyka profesjonalnego pełnomocnika
( metodyka pracy pełnomocnika) |
13.06.2018 |
TPP0618 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
07.06.2018 |
GB0618 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia wierzytelności |
23.05.2018 |
PZW0518 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
17.05.2018 |
SD0518 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Jakość żywności mrożonej |
16.05.2018 |
JZM0518 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
09.05.2018 |
PST0518 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Odpowiedzialność korporacyjna i odszkodowawcza członków zarządu spółek kapitałowych oraz sankcja zakazu prowadzenia działalności gospodarczej. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego odpowiedzialnością za jej zobowiązania. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego |
11.05.2018 |
SZO0518 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Upadłość konsumencka – orzecznictwo, praktyka |
10.05.2018 |
UPK0518 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Prawo restrukturyzacyjne ratunkiem dla przedsiębiorcy w kryzysie |
24.04.2018 |
PRK0418 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje |
26.04.2018 |
GDA0418 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
19.04.2018 |
PSD0418 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Autentyczność i zafałszowania środków spożywczych |
18.04.2018 |
ZAF0418 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Telewindykacja - sztuka negocjacji z dłużnikami przez telefon |
13.04.2018 |
TLW0418 |
Monika Bekas |
Więcej |
Prognozowanie sprzedaży w MS Excel |
10.04.2018 |
PSE0418 |
dr Rafał Zbyrowski |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne |
12.04.2018 |
CHZ0418 |
mgr Monika Mania |
Więcej |
Podstawowe obowiązki podmiotów związane z wytwarzaniem i gospodarowaniem odpadami |
23.03.2018 |
WGO0318 |
radca prawny |
Więcej |