Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie |
12-13.06.2019 |
PMC0519 |
dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska |
Więcej |
Żywność ekologiczna. Charakterystyka, wymagania i kierunki rozwoju |
06.06.2019 |
ZEK0619 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
05.06.2019 |
ZSD0619 |
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw |
30.05.2019 |
MWZ0519 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Suplementy diety a inne kategorie produktów w Polsce i pozostałych krajach UE – etykieta, reklama, procedura wprowadzania do obrotu, produkty z pogranicza |
23.05.2019 |
SDP0519 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
26.04.2019 |
PSD0419 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
25.04.2019 |
SPL0419 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
05.04.2019 |
PST0419 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów |
04.04.2019 |
ZPR 0419 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
22.03.2019 |
SD0319 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Logistyka środków żywnościowych – wybrane aspekty |
21.03.2019 |
LOG0319 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food |
14.03.2019 |
SUP0319 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne |
08.03.2019 |
CHZ0319 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Jakość i bezpieczeństwo żywności |
07.03.2019 |
HCP0319 |
dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska |
Więcej |
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością |
01.03.2019 |
OPZ0319 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
22.02.2019 |
OZ0219 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom |
21.02.2019 |
ZAF0219 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
24.01.2019 |
ZZ0119 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka |
22.01.2019 |
GDA0119 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
05.12.2018 |
SDK1218 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - nowe substancje i wymagania |
04.12.2018 |
OPZ 1218 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne |
23.11.2018 |
CHZ1118 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
22.11.2018 |
PSD 1118 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
19.11.2018 |
PST 1118 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
16.11.2018 |
OZ 1118 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów |
22.10.2018 |
ZPZ 1018 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE |
11.10.2018 |
OPD 1018 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Jakość żywności mrożonej |
10.10.2018 |
JZM 1018 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
04.10.2018 |
ZZ 1018 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach. Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski |
02.10.2018 |
SKL 1018 |
mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
27.09.2018 |
SPL 0918 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje |
20.09.2018 |
GDA 0918 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom |
19.09.2018 |
ZAF 0918 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne |
12.09.2018 |
CHZ 0918 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
11.09.2018 |
SD 0918 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych |
27.06.2018 |
MZS0618 |
dr Halina Ścieżyńska |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
25.06.2018 |
OZ0618 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
13.06.2018 |
ZZ0618 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - nowe substancje i wymagania |
06.06.2018 |
OPZ0618 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach.
Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski |
05.06.2018 |
SKL0618 |
mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
17.05.2018 |
SD0518 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Jakość żywności mrożonej |
16.05.2018 |
JZM0518 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
09.05.2018 |
PST0518 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje |
26.04.2018 |
GDA0418 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
19.04.2018 |
PSD0418 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Autentyczność i zafałszowania środków spożywczych |
18.04.2018 |
ZAF0418 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne |
12.04.2018 |
CHZ0418 |
mgr Monika Mania |
Więcej |
Podstawowe obowiązki podmiotów związane z wytwarzaniem i gospodarowaniem odpadami |
23.03.2018 |
WGO0318 |
radca prawny |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
16.03.2018 |
PST0318 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i
oczekiwania konsumentów |
15.03.2018 |
ZPR1118 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport |
09.03.2018 |
ZCH0318 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
02.03.2018 |
SPL0318 |
dr inż. Regina Wierzejska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
28.02.2018 |
ZZ0218 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
22.02.2018 |
OZ0218 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE |
16.02.2018 |
OPD0218 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii |
02.02.2018 |
AL0218 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania ? Wymagania prawne i porady praktyczne |
01.02.2018 |
GDA0218 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
31.01.2018 |
SDK0118 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych |
16.01.2018 |
MZS0118 |
dr Halina Ścieżyńska |
Więcej |