Tel.: 22 457 03 01

Facebook

Szkolenia prawno – żywnościowe

Szkolenia prawno - żywnościowe

Temat szkolenia Termin Kod Prowadzenie szkolenia
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 26.04.2019 PSD0419 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 25.10.2019 SPL0419 dr Regina Wierzejska Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 05.04.2019 PST0419 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 04.04.2019 ZPR 0419 dr inż. Halina Makała Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 22.03.2019 SD0319 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Logistyka środków żywnościowych – wybrane aspekty 21.03.2019 LOG0319 dr inż. Halina Makała Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 08.03.2019 CHZ0319 mgr inż. Monika Mania Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 22.02.2019 OZ0219 dr Regina Wierzejska Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 21.02.2019 ZAF0219 dr inż. Halina Makała Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 24.01.2019 ZZ0118 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka 22.01.2019 GDA0119 dr Beata Przygoda Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 05.12.2018 SDK1218 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zmiany  do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością  - nowe substancje i wymagania 04.12.2018 OPZ 1218 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 23.11.2018 CHZ1118 mgr inż. Monika Mania Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 22.11.2018 PSD 1118 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 19.11.2018 PST 1118 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 16.11.2018 OZ 1118 dr Regina Wierzejska Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 22.10.2018 ZPZ 1018 dr inż. Halina Makała Więcej
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE 11.10.2018 OPD 1018 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Jakość żywności mrożonej 10.10.2018 JZM 1018 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 04.10.2018 ZZ 1018 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach. Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski 02.10.2018 SKL 1018 mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 27.09.2018 SPL 0918 dr Regina Wierzejska Więcej
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje 20.09.2018 GDA 0918 dr Beata Przygoda Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 19.09.2018 ZAF 0918 dr inż. Halina Makała Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 12.09.2018 CHZ 0918 mgr inż. Monika Mania Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 11.09.2018 SD 0918 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych 27.06.2018 MZS0618 dr Halina Ścieżyńska Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 25.06.2018 OZ0618 dr Regina Wierzejska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 13.06.2018 ZZ0618 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zmiany  do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością  - nowe substancje i wymagania 06.06.2018 OPZ0618 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach. Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski 05.06.2018 SKL0618 mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 17.05.2018 SD0518 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Jakość żywności mrożonej 16.05.2018 JZM0518 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 09.05.2018 PST0518 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje 26.04.2018 GDA0418 dr Beata Przygoda Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 19.04.2018 PSD0418 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Autentyczność i zafałszowania środków spożywczych 18.04.2018 ZAF0418 dr inż. Halina Makała Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 12.04.2018 CHZ0418 mgr Monika Mania Więcej
Podstawowe obowiązki podmiotów związane z wytwarzaniem i gospodarowaniem odpadami 23.03.2018 WGO0318 radca prawny Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 16.03.2018 PST0318 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 15.03.2018 ZPR1118 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 09.03.2018 ZCH0318 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 02.03.2018 SPL0318 dr inż. Regina Wierzejska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 28.02.2018 ZZ0218 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 22.02.2018 OZ0218 dr Regina Wierzejska Więcej
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE 16.02.2018 OPD0218 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 02.02.2018 AL0218 dr inż. Halina Makała Więcej
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania ? Wymagania prawne i porady praktyczne 01.02.2018 GDA0218 dr Beata Przygoda Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 31.01.2018 SDK0118 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych 16.01.2018 MZS0118 dr Halina Ścieżyńska Więcej