Tel.: 22 457 03 01

facebook Facebook

Szkolenia prawno – żywnościowe

Temat szkolenia Termin Kod Prowadzenie szkolenia
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE 11.12.2020 OP1220 mgr inż. Marzena Pawlicka Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 03.12.2020 PSD1220 mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 27.11.2020 ZAF1120 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 26.11.2020 ZM1120 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 20.11.2020 SPL1120 mec. Marta Łanoch Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 06.11.2020 CHE1120 mgr inż. Monika Mania Więcej
Żywność prozdrowotna – sprzedaż, etykieta, reklama – aspekty prawne 22.10.2020 ZPP1020 mec. Marta Łanoch Więcej
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta 21.10.2020 AL1020 dr inż. Halina Makała Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 15.10.2020 PST1020 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Znakowanie ogólne żywności (w tym znakowanie kraju pochodzenia) z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 14.10.2020 ZZ1020 mgr Bożena Pławska, mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 08.10.2020 OZ1020 dr hab. Regina Wierzejska Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy - interpretacje przepisów i wytyczne Komisji Europejskiej w praktyce (zmiana terminu szkolenia z dn. 29.09.2020) 01.10.2020 SD0920 mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zastosowanie analizy sensorycznej w ocenie jakości żywności 30.09.2020 SEN0920 dr inż. Halina Makała Więcej
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów do kontaktu z żywnością w świetle obowiązujących przepisów i wytycznych UE 25.09.2020 OP0920 mgr inż. Marzena Pawlicka Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne 24.09.2020 EKO0920 mec. Marta Łanoch Więcej
Wartość odżywcza - przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne 23.09.2020 GDA0920 dr Beata Przygoda Więcej
Opakowania do żywności - aktualne wymagania rozporządzenia UE nr 10/2011 dot. materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych /on-line/ 26.06.2020 OPP0620 mgr inż. Marzena Pawlicka Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku /on-line/ 24.06.2020 OZ0620 dr Regina Wierzejska Więcej
Żywność prozdrowotna - nowe trendy i wyzwania w produkcji żywności /on-line/ 23.06.2020 ZPR0620 dr inż. Halina Makała Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce /on-line/ 22.06.2020 PST0620 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
System kontroli wewnętrznej jakości a bezpieczeństwo żywności /on-line/ 17.06.2020 LOG0620 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne /on-line/ 16.06.2020 EKO0620 mec. Marta Łanoch Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne /on-line/ 08.06.2020 CHZ0620 mgr inż. Monika Mania Więcej
Wartość odżywcza - przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne /on-line/ 05.06.2020 GDA0620 dr Beata Przygoda Więcej
Żywność prozdrowotna – sprzedaż, etykieta, reklama – aspekty prawne /on-line/ 04.06.2020 PRS0620 mec. Marta Łanoch Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów /on-line/ 03.06.2020 ZZ0620 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food /on-line/ 02.06.2020 SUP0620 mec. Marta Łanoch Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy - interpretacje przepisów i wytyczne Komisji Europejskiej w praktyce /on-line/ 01.06.2020 SD0620 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta 27.05.2020 AL0520 dr inż. Halina Makała Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 21.05.2020 OZ0520 dr inż. Regina Wierzejska Więcej
Żywność ekologiczna - oczekiwania, trendy, kierunki rozwoju 20.05.2020 ZEK0520 dr inż. Halina Makała Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 07.05.2020 SUP0520 mec. Marta Łanoch Więcej
Wartość odżywcza - przygotowanie informacji do celów etykietowania. Wymagania prawne i porady praktyczne 17.04.2020 GDA0420 dr Beata Przygoda Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 16.04.2020 CHZ0420 mgr Monika Mania Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne 01.04.2020 EKO0420 mec. Marta Łanoch Więcej
Żywność prozdrowotna - nowe trendy i wyzwania w produkcji żywności 31.03.2020 ZPR0320 dr inż. Halina Makała Więcej
Opakowania do żywności - deklaracja zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 06.03.2020 OPD0320 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Alergeny pokarmowe a bezpieczeństwo konsumenta 05.03.2020 AL0320 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 28.02.2020 ZMC0220 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 04.02.2020 ZZ0220 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 31.01.2020 SUP0120 mec. Marta Łanoch Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne 16.12.2019 EKO1219 mec. Marta Łanoch Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food (SZKOLENIE ODWOŁANE) 09.12.2019 SUP1219 mec. Marta Łanoch Więcej
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 05.12.2019 MWZ1219 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 29.11.2019 ZPR1119 dr inż. Halina Makała Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 22.11.2019 PST1119 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 21.11.2019 PSD1119 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 15.11.2019 ZAF1119 dr inż. Halina Makała Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka 14.11.2019 ZGD1019 dr Beata Przygoda Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 07.11.2019 CHZ1119 mgr inż. Monika Mania Więcej
Materiały i wyroby z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 06.11.2019 OPR1119 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 16.10.2019 AL1019 dr inż. Halina Makała Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 08.10.2019 SD1019 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 03.10.2019 OZ1019 dr Regina Wierzejska Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 02.10.2019 ZMC1019 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie 26-27.09.2019 PMC0919 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 25.09.2019 ZZ0919 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 14.06.2019 OZ0619 dr Regina Wierzejska Więcej
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie 12-13.06.2019 PMC0619 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska Więcej
Żywność ekologiczna. Charakterystyka, wymagania i kierunki rozwoju 06.06.2019 ZEK0619 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 05.06.2019 ZSD0619 mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 30.05.2019 MWZ0519 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Suplementy diety a inne kategorie produktów w Polsce i pozostałych krajach UE – etykieta, reklama, procedura wprowadzania do obrotu, produkty z pogranicza 23.05.2019 SDP0519 mec. Marta Łanoch Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej - prawo i praktyka 09.05.2019 GDA0519 dr Beata Przygoda Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 08.05.2019 ZZ0519 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 26.04.2019 PSD0419 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 25.04.2019 SPL0419 dr Regina Wierzejska Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 05.04.2019 PST0419 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 03.04.2019 ZPR 0419 dr inż. Halina Makała Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 22.03.2019 SD0319 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Logistyka środków żywnościowych – wybrane aspekty 21.03.2019 LOG0319 dr inż. Halina Makała Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 14.03.2019 SUP0319 mec. Marta Łanoch Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 08.03.2019 CHZ0319 mgr inż. Monika Mania Więcej
Jakość i bezpieczeństwo żywności 07.03.2019 HCP0319 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska Więcej
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością 01.03.2019 OPZ0319 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 22.02.2019 OZ0219 dr Regina Wierzejska Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 21.02.2019 ZAF0219 dr inż. Halina Makała Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 24.01.2019 ZZ0119 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka 22.01.2019 GDA0119 dr Beata Przygoda Więcej
Szkolenia prawno żywnościowe

Szkolenia z zakresu prawa żywnościowego


Jedną z naszych specjalności są szkolenia prawno-żywnościowe, które obejmują najróżniejsze zakresy tematyczne. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom potencjalnych uczestników i stale poszerzamy zakres oferty. Współpracujemy z najlepszymi wykładowcami. Głównym miejscem naszej działalności jest Warszawa. Zajęcia są prowadzone przez doświadczonych praktyków, którzy doskonale orientują się w obowiązujących przepisach. Cieszymy się ogromnym zaufaniem wśród klientów zainteresowanych tematami z zakresu szeroko pojętego bezpieczeństwa i jakości żywności. Priorytetem są dla nas aktualne zmiany zachodzące w prawie polskim i unijnym – jesteśmy w stanie szybko i rzeczowo wyjaśnić, na czym polega polskie i unijne prawodawstwo i na jakie kwestie należy zwrócić szczególną uwagę. Możemy pochwalić się świetnymi referencjami – zaufało nam wiele renomowanych firm, które cieszą się uznaniem nie tylko na polskim rynku, ale i na świecie.

Profesjonalne szkolenia dla technologów żywności, pracowników laboratoriów i służb odbioru i badania jakości produktów żywnościowych


Z naszych szkoleń korzystają między innymi technolodzy żywności, pracownicy laboratoriów, pełnomocnicy ds. jakości i pracownicy urzędowej kontroli żywności z całej Polski, którym zależy na poznaniu aktualnych przepisów prawnych dotyczących wprowadzania na rynek produktów spożywczych, w tym m.in. przygotowywania odpowiednich dokumentów. Ważnymi szkoleniami w tym zakresie są szkolenia dotyczące oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych. Bieżąca oferta porusza różne zagadnienia, między innymi z zakresu bezpieczeństwa i jakości żywności. Dzięki naszej wykwalifikowanej kadrze uczestnicy szkoleń mają okazję poznać najnowsze normy jakości produktów żywnościowych. Zajęcia są prowadzone przez ekspertów z wieloletnim doświadczeniem, którzy mogą pochwalić się wieloma sukcesami naukowymi. Oferta kursów jest bardzo zróżnicowana i obejmuje również współczesne trendy związane z oczekiwaniami konsumentów.

Dużym powodzeniem cieszą się między innymi zajęcia z zakresu preferencji prozdrowotnych produktów spożywczych. Technolodzy żywności mogą dowiedzieć się, w jaki sposób wpływają one na profilaktykę zdrowotną i jakie dodatki okażą się najlepszym wyborem w wybranych grupach. Dla tych specjalistów na pewno równie ciekawym zagadnieniem okażą się wykłady dotyczące zanieczyszczenia żywności czy też żywności specjalnego przeznaczenia. Profesjonalne szkolenia dla technologów odnoszą się także do ekologicznych produktów spożywczych – żywności ekologicznej. Dokładnie omawiamy między innymi takie pojęcia jak novel food i suplementy diety. Dodatkowo można skorzystać ze wsparcia trenerów i dowiedzieć się o prawodawstwie regulującym produkcję i sprzedaż suplementów diety. Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą szkoleń. W ofercie znajdują się również zajęcia poruszające zagadnienia stosowania substancji dodatkowych. Na wielu warsztatach przedmiotem wykładów są dodatki do żywności oraz normy dotyczące maksymalnych ilości poszczególnych substancji. Dokładnie omawiamy również opakowania do żywności. Szkolenia z tego zakresu cieszą się ogromną popularnością wśród naszych klientów.

Sala wykładowa nasz kolenia z prawa żywnościowego

Znakowanie żywności, substancje dodatkowe oraz inne szkolenia żywnościowe


Jednymi z naszych najpopularniejszych szkoleń są szkolenia związane ze znakowaniem żywności. Jest ono dedykowany producentom, dystrybutorom oraz pracownikom instytucji państwowych zajmujących się kontrolowaniem standardów żywności. Zakres tych szkoleń obejmuje takie tematy jak etykietowanie, znakowanie wartością odżywczą, znakowanie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów. Nasze szkolenie pozwala zrozumieć, jak w praktyce należy zastosować aktualne przepisy prawne. Przedmiotem wykładów są również opakowania, wyroby i materiały stosowane do żywności. Proponujemy szkolenia obejmujące prawo żywnościowe w pełnym zakresie, w ramach których prowadzimy zajęcia teoretyczne oraz praktycznie. W ich trakcie przedstawiamy zasady ustanowione przez Komisję Europejską.

Jeśli ktoś chce dowiedzieć się, jak zgodnie z prawem produkować żywność, przygotowywać informacje na opakowaniach i jak stosować bezpieczne opakowania, dobrym wyborem będą nasze profesjonalne kursy. Wiemy wszystko o prawidłowym oznaczaniu produktów żywnościowych, także w kontekście dokładnego obliczania wartości energetycznej. Nasza profesjonalna kadra pracowników porusza również bardziej złożone kwestie, wskazując optymalne rozwiązania. Szkolenia obejmują sposoby pozyskiwania danych, ich źródła oraz zakres postępowania w ramach obowiązującego polskiego i unijnego prawa.

Zanieczyszczenia żywności oraz inne szkolenia z prawa żywnościowego – szkolenia


Oferta Akademii Wiedzy Użytecznej LeoPard jest dostosowana do potrzeb rynkowych. Każde szkolenie z naszej oferty mamy nadzieję, że spełnia potrzeby oraz oczekiwania producentów i technologów pracujących w branży spożywczej. Z naszą pomocą można dowiedzieć się, jaka jest rola pestycydów w kontekście zanieczyszczenia żywności

Zróżnicowana oferta szkoleniowa

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard prowadzi szkolenia również z takich zakresów tematycznych jak przechowywanie, chłodzenie i mrożenie żywności czy jej prawidłowy transport i logistyka. Dodatkowo szkolenie może dotyczyć zagadnienia zafałszowania żywności czy też alergenów występujących w żywności. Nasi trenerzy czynnie uczestniczą w tworzeniu regulacji w zakresie produkcji i obrotu żywnością. Skupiamy się nie tylko na merytorycznym przekazaniu wiedzy teoretycznej. Szczególny nacisk kładziemy na praktykę, pokazując, jak należy interpretować poszczególne przepisy prawne.

Warsztaty prowadzone w Akademii cieszą się renomą wśród producentów żywności i pracowników urzędowej kontroli żywności.