
Szkolenia z zakresu prawa żywnościowego
Jedną z naszych specjalności są szkolenia prawno-żywnościowe, które obejmują najróżniejsze zakresy tematyczne. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom potencjalnych uczestników i stale poszerzamy zakres oferty. Współpracujemy z najlepszymi wykładowcami. Głównym miejscem naszej działalności jest Warszawa. Zajęcia są prowadzone przez doświadczonych praktyków, którzy doskonale orientują się w obowiązujących przepisach. Cieszymy się ogromnym zaufaniem wśród klientów zainteresowanych tematami z zakresu szeroko pojętego bezpieczeństwa i jakości żywności. Priorytetem są dla nas aktualne zmiany zachodzące w prawie polskim i unijnym – jesteśmy w stanie szybko i rzeczowo wyjaśnić, na czym polega polskie i unijne prawodawstwo i na jakie kwestie należy zwrócić szczególną uwagę. Możemy pochwalić się świetnymi referencjami – zaufało nam wiele renomowanych firm, które cieszą się uznaniem nie tylko na polskim rynku, ale i na świecie.
Profesjonalne szkolenia dla technologów żywności, pracowników laboratoriów i służb odbioru i badania jakości produktów żywnościowych
Z naszych szkoleń korzystają między innymi technolodzy żywności, pracownicy laboratoriów, pełnomocnicy ds. jakości i pracownicy urzędowej kontroli żywności z całej Polski, którym zależy na poznaniu aktualnych przepisów prawnych dotyczących wprowadzania na rynek produktów spożywczych, w tym m.in. przygotowywania odpowiednich dokumentów. Ważnymi szkoleniami w tym zakresie są szkolenia dotyczące oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych. Bieżąca oferta porusza różne zagadnienia, między innymi z zakresu bezpieczeństwa i jakości żywności. Dzięki naszej wykwalifikowanej kadrze uczestnicy szkoleń mają okazję poznać najnowsze normy jakości produktów żywnościowych. Zajęcia są prowadzone przez ekspertów z wieloletnim doświadczeniem, którzy mogą pochwalić się wieloma sukcesami naukowymi. Oferta kursów jest bardzo zróżnicowana i obejmuje również współczesne trendy związane z oczekiwaniami konsumentów.
Dużym powodzeniem cieszą się między innymi zajęcia z zakresu preferencji prozdrowotnych produktów spożywczych. Technolodzy żywności mogą dowiedzieć się, w jaki sposób wpływają one na profilaktykę zdrowotną i jakie dodatki okażą się najlepszym wyborem w wybranych grupach. Dla tych specjalistów na pewno równie ciekawym zagadnieniem okażą się wykłady dotyczące zanieczyszczenia żywności czy też żywności specjalnego przeznaczenia. Profesjonalne szkolenia dla technologów odnoszą się także do ekologicznych produktów spożywczych – żywności ekologicznej. Dokładnie omawiamy między innymi takie pojęcia jak novel food i suplementy diety. Dodatkowo można skorzystać ze wsparcia trenerów i dowiedzieć się o prawodawstwie regulującym produkcję i sprzedaż suplementów diety. Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą szkoleń. W ofercie znajdują się również zajęcia poruszające zagadnienia stosowania substancji dodatkowych. Na wielu warsztatach przedmiotem wykładów są dodatki do żywności oraz normy dotyczące maksymalnych ilości poszczególnych substancji. Dokładnie omawiamy również opakowania do żywności. Szkolenia z tego zakresu cieszą się ogromną popularnością wśród naszych klientów.

Znakowanie żywności, substancje dodatkowe oraz inne szkolenia żywnościowe
Jednymi z naszych najpopularniejszych szkoleń są szkolenia związane ze znakowaniem żywności. Jest ono dedykowany producentom, dystrybutorom oraz pracownikom instytucji państwowych zajmujących się kontrolowaniem standardów żywności. Zakres tych szkoleń obejmuje takie tematy jak etykietowanie, znakowanie wartością odżywczą, znakowanie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów. Nasze szkolenie pozwala zrozumieć, jak w praktyce należy zastosować aktualne przepisy prawne. Przedmiotem wykładów są również opakowania, wyroby i materiały stosowane do żywności. Proponujemy szkolenia obejmujące prawo żywnościowe w pełnym zakresie, w ramach których prowadzimy zajęcia teoretyczne oraz praktycznie. W ich trakcie przedstawiamy zasady ustanowione przez Komisję Europejską.
Jeśli ktoś chce dowiedzieć się, jak zgodnie z prawem produkować żywność, przygotowywać informacje na opakowaniach i jak stosować bezpieczne opakowania, dobrym wyborem będą nasze profesjonalne kursy. Wiemy wszystko o prawidłowym oznaczaniu produktów żywnościowych, także w kontekście dokładnego obliczania wartości energetycznej. Nasza profesjonalna kadra pracowników porusza również bardziej złożone kwestie, wskazując optymalne rozwiązania. Szkolenia obejmują sposoby pozyskiwania danych, ich źródła oraz zakres postępowania w ramach obowiązującego polskiego i unijnego prawa.
Zanieczyszczenia żywności oraz inne szkolenia z prawa żywnościowego – szkolenia
Oferta Akademii Wiedzy Użytecznej LeoPard jest dostosowana do potrzeb rynkowych. Każde szkolenie z naszej oferty mamy nadzieję, że spełnia potrzeby oraz oczekiwania producentów i technologów pracujących w branży spożywczej. Z naszą pomocą można dowiedzieć się, jaka jest rola pestycydów w kontekście zanieczyszczenia żywności
Zróżnicowana oferta szkoleniowa
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard prowadzi szkolenia również z takich zakresów tematycznych jak przechowywanie, chłodzenie i mrożenie żywności czy jej prawidłowy transport i logistyka. Dodatkowo szkolenie może dotyczyć zagadnienia zafałszowania żywności czy też alergenów występujących w żywności. Nasi trenerzy czynnie uczestniczą w tworzeniu regulacji w zakresie produkcji i obrotu żywnością. Skupiamy się nie tylko na merytorycznym przekazaniu wiedzy teoretycznej. Szczególny nacisk kładziemy na praktykę, pokazując, jak należy interpretować poszczególne przepisy prawne.
Warsztaty prowadzone w Akademii cieszą się renomą wśród producentów żywności i pracowników urzędowej kontroli żywności.