Tel.: 22 457 03 01

Facebook

Szkolenia prawno – żywnościowe

Temat szkolenia Termin Kod Prowadzenie szkolenia
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 05.02.2020 OZ0220 dr Regina Wierzejska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 04.02.2020 ZZ0220 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 31.01.2020 SUP0120 mec. Marta Łanoch Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne 16.12.2019 EKO1219 mec. Marta Łanoch Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food (SZKOLENIE ODWOŁANE) 09.12.2019 SUP1219 mec. Marta Łanoch Więcej
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 05.12.2019 MWZ1219 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 29.11.2019 ZPR1119 dr inż. Halina Makała Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 22.11.2019 PST1119 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 21.11.2019 PSD1119 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 15.11.2019 ZAF1119 dr inż. Halina Makała Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka 14.11.2019 ZGD1019 dr Beata Przygoda Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 07.11.2019 CHZ1119 mgr inż. Monika Mania Więcej
Materiały i wyroby z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 06.11.2019 OPR1119 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 16.10.2019 AL1019 dr inż. Halina Makała Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 08.10.2019 SD1019 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 03.10.2019 OZ1019 dr Regina Wierzejska Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 02.10.2019 ZMC1019 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie 26-27.09.2019 PMC0919 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 25.09.2019 ZZ0919 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 14.06.2019 OZ0619 dr Regina Wierzejska Więcej
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie 12-13.06.2019 PMC0619 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska Więcej
Żywność ekologiczna. Charakterystyka, wymagania i kierunki rozwoju 06.06.2019 ZEK0619 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 05.06.2019 ZSD0619 mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 30.05.2019 MWZ0519 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Suplementy diety a inne kategorie produktów w Polsce i pozostałych krajach UE – etykieta, reklama, procedura wprowadzania do obrotu, produkty z pogranicza 23.05.2019 SDP0519 mec. Marta Łanoch Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej - prawo i praktyka 09.05.2019 GDA0519 dr Beata Przygoda Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 08.05.2019 ZZ0519 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 26.04.2019 PSD0419 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 25.04.2019 SPL0419 dr Regina Wierzejska Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 05.04.2019 PST0419 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 03.04.2019 ZPR 0419 dr inż. Halina Makała Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 22.03.2019 SD0319 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Logistyka środków żywnościowych – wybrane aspekty 21.03.2019 LOG0319 dr inż. Halina Makała Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 14.03.2019 SUP0319 mec. Marta Łanoch Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 08.03.2019 CHZ0319 mgr inż. Monika Mania Więcej
Jakość i bezpieczeństwo żywności 07.03.2019 HCP0319 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska Więcej
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością 01.03.2019 OPZ0319 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 22.02.2019 OZ0219 dr Regina Wierzejska Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 21.02.2019 ZAF0219 dr inż. Halina Makała Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 24.01.2019 ZZ0119 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka 22.01.2019 GDA0119 dr Beata Przygoda Więcej
Szkolenia prawno żywnościowe

Szkolenia z zakresu prawa żywnościowego


Jedną z naszych specjalności są szkolenia prawno-żywnościowe, które obejmują najróżniejsze zakresy tematyczne. Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom potencjalnych uczestników i stale poszerzamy zakres oferty. Współpracujemy z najlepszymi wykładowcami. Głównym miejscem naszej działalności jest Warszawa. Zajęcia są prowadzone przez doświadczonych praktyków, którzy doskonale orientują się w obowiązujących przepisach. Cieszymy się ogromnym zaufaniem wśród klientów zainteresowanych tematami z zakresu szeroko pojętego bezpieczeństwa i jakości żywności. Priorytetem są dla nas aktualne zmiany zachodzące w prawie polskim i unijnym – jesteśmy w stanie szybko i rzeczowo wyjaśnić, na czym polega polskie i unijne prawodawstwo i na jakie kwestie należy zwrócić szczególną uwagę. Możemy pochwalić się świetnymi referencjami – zaufało nam wiele renomowanych firm, które cieszą się uznaniem nie tylko na polskim rynku, ale i na świecie.

Profesjonalne szkolenia dla technologów żywności, pracowników laboratoriów i służb odbioru i badania jakości produktów żywnościowych


Z naszych szkoleń korzystają między innymi technolodzy żywności, pracownicy laboratoriów, pełnomocnicy ds. jakości i pracownicy urzędowej kontroli żywności z całej Polski, którym zależy na poznaniu aktualnych przepisów prawnych dotyczących wprowadzania na rynek produktów spożywczych, w tym m.in. przygotowywania odpowiednich dokumentów. Ważnymi szkoleniami w tym zakresie są szkolenia dotyczące oświadczeń żywnościowych i zdrowotnych. Bieżąca oferta porusza różne zagadnienia, między innymi z zakresu bezpieczeństwa i jakości żywności. Dzięki naszej wykwalifikowanej kadrze uczestnicy szkoleń mają okazję poznać najnowsze normy jakości produktów żywnościowych. Zajęcia są prowadzone przez ekspertów z wieloletnim doświadczeniem, którzy mogą pochwalić się wieloma sukcesami naukowymi. Oferta kursów jest bardzo zróżnicowana i obejmuje również współczesne trendy związane z oczekiwaniami konsumentów.

Dużym powodzeniem cieszą się między innymi zajęcia z zakresu preferencji prozdrowotnych produktów spożywczych. Technolodzy żywności mogą dowiedzieć się, w jaki sposób wpływają one na profilaktykę zdrowotną i jakie dodatki okażą się najlepszym wyborem w wybranych grupach. Dla tych specjalistów na pewno równie ciekawym zagadnieniem okażą się wykłady dotyczące zanieczyszczenia żywności czy też żywności specjalnego przeznaczenia. Profesjonalne szkolenia dla technologów odnoszą się także do ekologicznych produktów spożywczych – żywności ekologicznej. Dokładnie omawiamy między innymi takie pojęcia jak novel food i suplementy diety. Dodatkowo można skorzystać ze wsparcia trenerów i dowiedzieć się o prawodawstwie regulującym produkcję i sprzedaż suplementów diety. Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą szkoleń. W ofercie znajdują się również zajęcia poruszające zagadnienia stosowania substancji dodatkowych. Na wielu warsztatach przedmiotem wykładów są dodatki do żywności oraz normy dotyczące maksymalnych ilości poszczególnych substancji. Dokładnie omawiamy również opakowania do żywności. Szkolenia z tego zakresu cieszą się ogromną popularnością wśród naszych klientów.

Sala wykładowa nasz kolenia z prawa żywnościowego

Znakowanie żywności, substancje dodatkowe oraz inne szkolenia żywnościowe


Jednymi z naszych najpopularniejszych szkoleń są szkolenia związane ze znakowaniem żywności. Jest ono dedykowany producentom, dystrybutorom oraz pracownikom instytucji państwowych zajmujących się kontrolowaniem standardów żywności. Zakres tych szkoleń obejmuje takie tematy jak etykietowanie, znakowanie wartością odżywczą, znakowanie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów. Nasze szkolenie pozwala zrozumieć, jak w praktyce należy zastosować aktualne przepisy prawne. Przedmiotem wykładów są również opakowania, wyroby i materiały stosowane do żywności. Proponujemy szkolenia obejmujące prawo żywnościowe w pełnym zakresie, w ramach których prowadzimy zajęcia teoretyczne oraz praktycznie. W ich trakcie przedstawiamy zasady ustanowione przez Komisję Europejską.

Jeśli ktoś chce dowiedzieć się, jak zgodnie z prawem produkować żywność, przygotowywać informacje na opakowaniach i jak stosować bezpieczne opakowania, dobrym wyborem będą nasze profesjonalne kursy. Wiemy wszystko o prawidłowym oznaczaniu produktów żywnościowych, także w kontekście dokładnego obliczania wartości energetycznej. Nasza profesjonalna kadra pracowników porusza również bardziej złożone kwestie, wskazując optymalne rozwiązania. Szkolenia obejmują sposoby pozyskiwania danych, ich źródła oraz zakres postępowania w ramach obowiązującego polskiego i unijnego prawa.

Zanieczyszczenia żywności oraz inne szkolenia z prawa żywnościowego – szkolenia


Oferta Akademii Wiedzy Użytecznej LeoPard jest dostosowana do potrzeb rynkowych. Każde szkolenie z naszej oferty mamy nadzieję, że spełnia potrzeby oraz oczekiwania producentów i technologów pracujących w branży spożywczej. Z naszą pomocą można dowiedzieć się, jaka jest rola pestycydów w kontekście zanieczyszczenia żywności

Zróżnicowana oferta szkoleniowa

Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard prowadzi szkolenia również z takich zakresów tematycznych jak przechowywanie, chłodzenie i mrożenie żywności czy jej prawidłowy transport i logistyka. Dodatkowo szkolenie może dotyczyć zagadnienia zafałszowania żywności czy też alergenów występujących w żywności. Nasi trenerzy czynnie uczestniczą w tworzeniu regulacji w zakresie produkcji i obrotu żywnością. Skupiamy się nie tylko na merytorycznym przekazaniu wiedzy teoretycznej. Szczególny nacisk kładziemy na praktykę, pokazując, jak należy interpretować poszczególne przepisy prawne.

Warsztaty prowadzone w Akademii cieszą się renomą wśród producentów żywności i pracowników urzędowej kontroli żywności.