Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne |
16.12.2019 |
EKO1219 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food (SZKOLENIE ODWOŁANE) |
09.12.2019 |
SUP1219 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
06.12.2019 |
AKZ1219 |
mec. Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw |
05.12.2019 |
MWZ1219 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
03-04.12.2019 |
GB1219 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów |
29.11.2019 |
ZPR1119 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Hipoteka w casusach – warsztaty dla zaawansowanych |
28.11.2019 |
HKC1119 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Nowe obowiązki pełnomocników procesowych po nowelizacji procedury cywilnej dokonanej ustawą z dnia 4 lipca 2019 roku |
25.11.2019 |
OPP1119 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
22.11.2019 |
PST1119 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
21.11.2019 |
PSD1119 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia wierzytelności |
19-20.11.2019 |
ZW1119 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom |
15.11.2019 |
ZAF1119 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka |
14.11.2019 |
ZGD1019 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Prawo upadłościowe i restrukturyzacyjne po nowelizacji |
13.11.2019 |
PUN1119 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne |
07.11.2019 |
CHZ1119 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Materiały i wyroby z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 |
06.11.2019 |
OPR1119 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia w casusach - warsztaty dla zaawansowanych |
24.10.2019 |
PZC1019 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Weksel własny in blanco |
22.10.2019 |
WL1019 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Upadłość konsumencka po nowelizacji |
16.10.2019 |
UPN1019 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii |
16.10.2019 |
AL1019 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
08.10.2019 |
SD1019 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
03.10.2019 |
OZ1019 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport |
02.10.2019 |
ZMC1019 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości – wybrane zagadnienia |
01-02.10.2019 |
HK1019 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie |
26-27.09.2019 |
PMC0919 |
dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
25.09.2019 |
ZZ0919 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Przekształcenia podmiotowe po stronie dłużnika po zawarciu umowy kredytu lub pożyczki albo po udzieleniu gwarancji bankowej |
17-18.09.2019 |
PPD0919 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań |
01-02.07.2019 |
OFK0719 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Zarządzanie płynnością finansową |
26-27.06.2019 |
ZPF0619 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
14.06.2019 |
OZ0619 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie |
12-13.06.2019 |
PMC0619 |
dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
11.06.2019 |
AKZ0619 |
Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
10-11.06.2019 |
GB0619 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Żywność ekologiczna. Charakterystyka, wymagania i kierunki rozwoju |
06.06.2019 |
ZEK0619 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
05.06.2019 |
ZSD0619 |
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw |
30.05.2019 |
MWZ0519 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Suplementy diety a inne kategorie produktów w Polsce i pozostałych krajach UE – etykieta, reklama, procedura wprowadzania do obrotu, produkty z pogranicza |
23.05.2019 |
SDP0519 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia wierzytelności |
22-23.05.2019 |
PZW0519 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Finanse dla nie finansistów |
16-17.05.2019 |
FF0519 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Wpływ upadłości i postępowań restrukturyzacyjnych na wszczynanie i dalsze prowadzenie postępowań cywilnych |
15.05.2019 |
WUP0519 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej - prawo i praktyka |
09.05.2019 |
GDA0519 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
08.05.2019 |
ZZ0519 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
26.04.2019 |
PSD0419 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
25.04.2019 |
SPL0419 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
05.04.2019 |
PST0419 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów |
03.04.2019 |
ZPR 0419 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań |
11-12.04.2019 |
OFK0419 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Weksel własny in blanco |
10.04.2019 |
WL0419 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
28-29.03.2019 |
GB0319 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
22.03.2019 |
SD0319 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Logistyka środków żywnościowych – wybrane aspekty |
21.03.2019 |
LOG0319 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food |
14.03.2019 |
SUP0319 |
mec. Marta Łanoch |
Więcej |
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne |
08.03.2019 |
CHZ0319 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Jakość i bezpieczeństwo żywności |
07.03.2019 |
HCP0319 |
dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska |
Więcej |
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością |
01.03.2019 |
OPZ0319 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Pozycja wierzyciela w postępowaniu restrukturyzacyjnym dłużnika |
15.03.2019 |
PWR0319 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
22.02.2019 |
OZ0219 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom |
21.02.2019 |
ZAF0219 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
28.02.2019 |
AKZ0218 |
Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Weksel własny in blanco |
25.01.2019 |
WL0119 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
24.01.2019 |
ZZ0119 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka |
22.01.2019 |
GDA0119 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
05.12.2018 |
SDK1218 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - nowe substancje i wymagania |
04.12.2018 |
OPZ 1218 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne |
23.11.2018 |
CHZ1118 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
22.11.2018 |
PSD 1118 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
19.11.2018 |
PST 1118 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
16.11.2018 |
OZ 1118 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów |
22.10.2018 |
ZPZ 1018 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE |
11.10.2018 |
OPD 1018 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Jakość żywności mrożonej |
10.10.2018 |
JZM 1018 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
04.10.2018 |
ZZ 1018 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Treasury management - zarządzanie skarbem |
11-12.12.2018 |
TR1218 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Osobiste zabezpieczenia wierzytelności |
06-07.12.2018 |
OZW1218 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań |
26-27.11.2018 |
OF1118 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
13-14.11.2018 |
GB1118 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Zarządzanie płynnością finansową |
07-08.11.2018 |
PF1118 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Nowe obowiązki podmiotów i kompetencje organów w świetle najnowszych zmian przepisów o odpadach |
29.10.2018 |
NOD1018 |
Radca prawny resortu środowiska |
Więcej |
Pełnienie funkcji Inspektora Ochrony Danych (IOD) w organizacji |
23-24.10.2018 |
IOD1018 |
Konrad Gałaj-Emiliańczyk |
Więcej |
Finanse dla niefinansistów |
17-18.10.2018 |
FF1018 |
dr hab. Grzegorz Michalski |
Więcej |
Wdrożenie systemu ochrony danych osobowych zgodnego z RODO |
03.10.2018 |
ROD1018 |
Konrad Gałaj-Emiliańczyk |
Więcej |
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach. Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski |
02.10.2018 |
SKL 1018 |
mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
27.09.2018 |
SPL 0918 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
26.09.2018 |
AKZ0918 |
Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje |
20.09.2018 |
GDA 0918 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom |
19.09.2018 |
ZAF 0918 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne |
12.09.2018 |
CHZ 0918 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
11.09.2018 |
SD 0918 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Gospodarka opakowaniami i odpadami opakowaniowymi |
29.06.2018 |
GOD0618 |
radca prawny |
Więcej |
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych |
27.06.2018 |
MZS0618 |
dr Halina Ścieżyńska |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
25.06.2018 |
OZ0618 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
13.06.2018 |
ZZ0618 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zmiany w procedurze cywilnej zmierzające do jej uproszczenia. Nowa definicja dokumentu w kodeksie cywilnym, informatyzacja postępowania cywilnego oraz popularyzacja mediacji wprowadzone ustawami z dnia 10 lipca i 10 września 2015 roku „o zmianie kodeksu postępowania cywilnego” |
28.06.2018 |
NDD0618 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Zmiany do Rozporządzenia UE nr 10/2011 w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością - nowe substancje i wymagania |
06.06.2018 |
OPZ0618 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Żywienie dzieci i młodzieży w żłobkach, przedszkolach, szkołach.
Zasady zdrowego żywienia z uwzględnieniem nowych norm żywienia dla populacji Polski |
05.06.2018 |
SKL0618 |
mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz |
Więcej |
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości – wybrane zagadnienia |
21-22.06.2018 |
HK0618 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Statystyka w MS Excel |
18-19.06.2018 |
STE0618 |
dr Rafał Zbyrowski |
Więcej |
Windykacja należności w praktyce – procedury, zasady, efektywność |
14.06.2018 |
WNP0618 |
Monika Bekas |
Więcej |
Taktyka profesjonalnego pełnomocnika
( metodyka pracy pełnomocnika) |
13.06.2018 |
TPP0618 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
07-08.06.2018 |
GB0618 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia wierzytelności |
23-25.05.2018 |
PZW0518 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
17.05.2018 |
SD0518 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Jakość żywności mrożonej |
16.05.2018 |
JZM0518 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
09.05.2018 |
PST0518 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Odpowiedzialność korporacyjna i odszkodowawcza członków zarządu spółek kapitałowych oraz sankcja zakazu prowadzenia działalności gospodarczej. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego odpowiedzialnością za jej zobowiązania. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego |
11.05.2018 |
SZO0518 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Upadłość konsumencka – orzecznictwo, praktyka |
10.05.2018 |
UPK0518 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Prawo restrukturyzacyjne ratunkiem dla przedsiębiorcy w kryzysie |
24.04.2018 |
PRK0418 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje |
26.04.2018 |
GDA0418 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
19.04.2018 |
PSD0418 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Autentyczność i zafałszowania środków spożywczych |
18.04.2018 |
ZAF0418 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Telewindykacja - sztuka negocjacji z dłużnikami przez telefon |
13.04.2018 |
TLW0418 |
Monika Bekas |
Więcej |
Prognozowanie sprzedaży w MS Excel |
10-11.04.2018 |
PSE0418 |
dr Rafał Zbyrowski |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne |
12.04.2018 |
CHZ0418 |
mgr Monika Mania |
Więcej |
Podstawowe obowiązki podmiotów związane z wytwarzaniem i gospodarowaniem odpadami |
23.03.2018 |
WGO0318 |
radca prawny |
Więcej |
Wpływ upadłości i postępowań restrukturyzacyjnych na wszczynanie i dalsze prowadzenie postępowań cywilnych |
22.03.2018 |
WUP0318 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i
oczekiwania konsumentów |
15.03.2018 |
ZPR1118 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport |
09.03.2018 |
ZCH0318 |
dr inż. Joanna Markowska |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
02.03.2018 |
SPL0318 |
dr inż. Regina Wierzejska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów |
28.02.2018 |
ZZ0218 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Pozycja wierzyciela w postępowaniu restrukturyzacyjnym dłużnika |
14.03.2018 |
WRD0318 |
sędzia dr hab. Anna Hrycaj |
Więcej |
Windykacja – strategiczna gra z dłużnikami. Jak skutecznie używać nowoczesnych narzędzi psychologii. |
23.02.2018 |
WSD0218 |
Monika Bekas |
Więcej |
Reprezentacja spółek osobowych oraz spółek kapitałowych na różnych etapach ich działalności. Modyfikacje przedmiotowe i
podmiotowe zakresu reprezentacji. Ocena skuteczności
i ważności zawartych umów prawa handlowego |
22.02.2018 |
RSO0218 |
sędzia Tomasz Chojnacki |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
22.02.2018 |
OZ0218 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE |
16.02.2018 |
OPD0218 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii |
02.02.2018 |
AL0218 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania ? Wymagania prawne i porady praktyczne |
01.02.2018 |
GDA0218 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
31.01.2018 |
SDK0118 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych |
16.01.2018 |
MZS0118 |
dr Halina Ścieżyńska |
Więcej |
Priorytety w zakresie zdrowia publicznego w Unii Europejskiej i ich znaczenie dla ochrony zdrowia na przykładzie bezpieczeństwa żywności |
14.12.2017 |
ZP1217 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia przemysłowego - metale szkodliwe, azotany i inne |
12.12.2017 |
CHZ1217 |
mgr inż. Monika Mania |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
01.12.2017 |
SD1217 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
30.11.2017 |
PST1117 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
07-08.12.2017 |
GB1217 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Wyroby i opakowania do kontaktu z żywnością interpretacja wymagań Rozporządzenia UE nr 10/2011 i postępowanie w praktyce |
23.11.2017 |
ROP1117 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Prawne zabezpieczenia wierzytelności |
15-17.11.2017 |
PZW1117 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
14.10.2017 |
PSD1117 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Żywność prozdrowotna trendy i oczekiwania konsumentów |
ZPR1117 |
ZPR1117 |
dr Halina Makała |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
09.11.2017 |
OZ1117 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Weksel własny jako instrument kredytu, zapłaty i zabezpieczenia |
26.10.2017 |
WL 1017 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
18.10.2017 |
SDK1017 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości - wybrane zagadnienia |
12-13.10.2017 |
HK1017 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii |
11.10.2017 |
AL1017 |
dr Halina Makała |
Więcej |
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania? Wymagania prawne i porady praktyczne |
03.10.2017 |
GDA1017 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem |
28.09.2017 |
PSD0917 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Uprawnienia i obowiązki członków zarządu w spółkach z o.o. i spółkach akcyjnych oraz ich odpowiedzialność prawna za niedopełnienie obowiązków i przekroczenie uprawnień |
21.09.2017 |
UOC0917 |
dr Witold Sawicz |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
15.09.2017 |
SPL0917 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
14.09.2017 |
ZZ0917 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Weksel własny jako instrument kredytu, zapłaty i zabezpieczenia |
07.06.2017 |
WL0617 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Logistyka środków żywnościowych - wybrane aspekty |
31.05.2017 |
LOG0517 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Zabezpieczenia wierzytelności bankowych i aspekty prawne ich ustanawiania |
24-26.05.2017 |
PZW0517 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne - aktualne zagadnienia dotyczące nowych uregulowań prawnych z zakresu mikrobiologii żywności |
11.05.2017 |
MZS0517 |
dr Halina Ścieżyńska |
Więcej |
Autentyczność i zafałszowania środków spożywczych |
10.05.2017 |
ZAF0517 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Wyroby i opakowania do kontaktu z żywnością interpretacja wymagań Rozporządzenia UE nr 10/2011 i postępowanie w praktyce |
09.05.2017 |
ROP0517 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Żywność prozdrowotna trendy i oczekiwania konsumentów |
26.04.2017 |
ZPR0417 |
dr Halina Makała |
Więcej |
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama |
25.04.2017 |
SPL0417 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka |
24.04.2017 |
AKZ0417 |
Barbara Andrzejuk |
Więcej |
Czeki w obrocie zagranicznym |
20-21.04.2017 |
CZK0417 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii |
11.04.2017 |
AL0417 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Rozporządzenie sklepikowe. Rewolucja czy ewolucja ? |
07.04.2017 |
SKL0417 |
mgr inż. Anna Taraszewska, dr Katarzyna Wolnicka, mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz |
Więcej |
Gwarancje bankowe |
06-07.04.2017 |
GB0417 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Hipoteka i księgi wieczyste - wybrane zagadnienia |
30-31.03.2017 |
HK0317 |
mec. Izabela Heropolitańska |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy |
23.03.2017 |
SD0317 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Sensoryczne badania żywności. Podstawy - metody - zastosowania |
22.03.2017 |
OSJ0317 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Oznakowanie oraz skład suplementów diety w kontekście rozporządzenia unijnego nr 1169/2011 i rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie składu oraz oznakowania suplementów diety |
16.03.2017 |
OSS0317 |
mgr inż. Alicja Walkiewicz |
Więcej |
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania? Wymagania prawne i porady praktyczne |
10.03.2017 |
GDA0317 |
dr Beata Przygoda |
Więcej |
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce |
02.03.2017 |
PST0317 |
dr hab. Katarzyna Góralczyk |
Więcej |
Żywność prozdrowotna trendy i oczekiwania konsumentów |
08.02.2017 |
ZPR0217 |
dr inż. Halina Makała |
Więcej |
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów |
08.02.2017 |
ZZ0217 |
mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku |
02.02.2017 |
OZ02017 |
dr Regina Wierzejska |
Więcej |
Procedura notyfikacji oraz oznakowanie suplementów diety w praktyce |
01.02.2017 |
NPS0217 |
mgr inż. Alicja Walkiewicz |
Więcej |
Wyroby i opakowania do kontaktu z żywnością - deklaracja zgodności i dokumentacja potwierdzająca w łańcuchu dostaw, zgodnie z wymaganiami aktualnych przepisów i zaleceń Komisji Europejskiej |
30.01.2017 |
OPD0117 |
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka |
Więcej |
Substancje dodatkowe, aromaty, w tym dymu wędzarniczego i enzymy w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli wg przepisów Unii Europejskiej |
27.01.2017 |
SDK0117 |
mgr Joanna Gajda-Wyrębek |
Więcej |
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne - aktualne zagadnienia dotyczące nowych uregulowań prawnych z zakresu mikrobiologii żywności |
26.01.2017 |
MZS0117 |
dr Halina Ścieżyńska |
Więcej |