Tel.: 22 457 03 01

facebook Facebook

Archiwum

Archiwum szkoleń

Temat szkolenia Termin Kod Prowadzenie szkolenia
Wybór najkorzystniejszego postępowania restrukturyzacyjnego dla dłużnika i dla wierzycieli 19.11.2020 WPR1120 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Upadłość konsumencka po nowelizacji - zagadnienia wybrane 29.10.2020 UKN1020 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Prawo upadłościowe i restrukturyzacyjne po nowelizacj 27.02.2020 PUN0220 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Żywność ekologiczna i składniki roślinne w suplementach diety, novel food, maksymalne limity, CBD, GMO – aspekty prawne 16.12.2019 EKO1219 mec. Marta Łanoch Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food (SZKOLENIE ODWOŁANE) 09.12.2019 SUP1219 mec. Marta Łanoch Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 06.12.2019 AKZ1219 mec. Barbara Andrzejuk Więcej
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 05.12.2019 MWZ1219 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Gwarancje bankowe 03-04.12.2019 GB1219 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 29.11.2019 ZPR1119 dr inż. Halina Makała Więcej
Hipoteka w casusach – warsztaty dla zaawansowanych 28.11.2019 HKC1119 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Nowe obowiązki pełnomocników procesowych po nowelizacji procedury cywilnej dokonanej ustawą z dnia 4 lipca 2019 roku 25.11.2019 OPP1119 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 22.11.2019 PST1119 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 21.11.2019 PSD1119 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Prawne zabezpieczenia wierzytelności 19-20.11.2019 ZW1119 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 15.11.2019 ZAF1119 dr inż. Halina Makała Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka 14.11.2019 ZGD1019 dr Beata Przygoda Więcej
Prawo upadłościowe i restrukturyzacyjne po nowelizacji 13.11.2019 PUN1119 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 07.11.2019 CHZ1119 mgr inż. Monika Mania Więcej
Prawne zabezpieczenia w casusach - warsztaty dla zaawansowanych 24.10.2019 PZC1019 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Weksel własny in blanco 22.10.2019 WL1019 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Upadłość konsumencka po nowelizacji 16.10.2019 UPN1019 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 16.10.2019 AL1019 dr inż. Halina Makała Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 08.10.2019 SD1019 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 03.10.2019 OZ1019 dr Regina Wierzejska Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 02.10.2019 ZMC1019 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości – wybrane zagadnienia 01-02.10.2019 HK1019 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie 26-27.09.2019 PMC0919 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 25.09.2019 ZZ0919 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Przekształcenia podmiotowe po stronie dłużnika po zawarciu umowy kredytu lub pożyczki albo po udzieleniu gwarancji bankowej 17-18.09.2019 PPD0919 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań 01-02.07.2019 OFK0719 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Zarządzanie płynnością finansową 26-27.06.2019 ZPF0619 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 14.06.2019 OZ0619 dr Regina Wierzejska Więcej
Probiotyki i mikrobiom człowieka – wpływ na zdrowie 12-13.06.2019 PMC0619 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska, dr inż. Dorota Zielińska Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 11.06.2019 AKZ0619 Barbara Andrzejuk Więcej
Gwarancje bankowe 10-11.06.2019 GB0619 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Żywność ekologiczna. Charakterystyka, wymagania i kierunki rozwoju 06.06.2019 ZEK0619 dr inż. Halina Makała Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 05.06.2019 ZSD0619 mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Materiały i wyroby do kontaktu z żywnością – potwierdzanie zgodności i dokumentacja w łańcuchu dostaw 30.05.2019 MWZ0519 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Suplementy diety a inne kategorie produktów w Polsce i pozostałych krajach UE – etykieta, reklama, procedura wprowadzania do obrotu, produkty z pogranicza 23.05.2019 SDP0519 mec. Marta Łanoch Więcej
Prawne zabezpieczenia wierzytelności 22-23.05.2019 PZW0519 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Finanse dla nie finansistów 16-17.05.2019 FF0519 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Wpływ upadłości i postępowań restrukturyzacyjnych na wszczynanie i dalsze prowadzenie postępowań cywilnych 15.05.2019 WUP0519 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej - prawo i praktyka 09.05.2019 GDA0519 dr Beata Przygoda Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 08.05.2019 ZZ0519 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 25.04.2019 SPL0419 dr Regina Wierzejska Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 05.04.2019 PST0419 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 03.04.2019 ZPR 0419 dr inż. Halina Makała Więcej
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań 11-12.04.2019 OFK0419 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Weksel własny in blanco 10.04.2019 WL0419 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Gwarancje bankowe 28-29.03.2019 GB0319 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 22.03.2019 SD0319 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Logistyka środków żywnościowych – wybrane aspekty 21.03.2019 LOG0319 dr inż. Halina Makała Więcej
Suplementy diety – sprzedaż przez Internet, wytwarzanie kontraktowe, novel food 14.03.2019 SUP0319 mec. Marta Łanoch Więcej
Wybrane chemiczne zanieczyszczenia żywności – aspekty legislacyjne, toksykologiczne i analityczne 08.03.2019 CHZ0319 mgr inż. Monika Mania Więcej
Jakość i bezpieczeństwo żywności 07.03.2019 HCP0319 dr inż. Katarzyna Neffe-Skocińska Więcej
Pozycja wierzyciela w postępowaniu restrukturyzacyjnym dłużnika 15.03.2019 PWR0319 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 22.02.2019 OZ0219 dr Regina Wierzejska Więcej
Zafałszowania żywności, metody ich wykrywania i przeciwdziałania tym procederom 21.02.2019 ZAF0219 dr inż. Halina Makała Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 28.02.2019 AKZ0218 Barbara Andrzejuk Więcej
Weksel własny in blanco 25.01.2019 WL0119 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 24.01.2019 ZZ0119 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Znakowanie żywności ze szczególnym uwzględnieniem wartości odżywczej – prawo i praktyka 22.01.2019 GDA0119 dr Beata Przygoda Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 05.12.2018 SDK1218 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 22.11.2018 PSD 1118 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Pestycydy w systemie bezpieczeństwa żywności w Unii Europejskiej i Polsce 19.11.2018 PST 1118 dr hab. Katarzyna Góralczyk Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 16.11.2018 OZ 1118 dr Regina Wierzejska Więcej
Żywność prozdrowotna – kierunki rozwoju, trendy i oczekiwania konsumentów 22.10.2018 ZPZ 1018 dr inż. Halina Makała Więcej
Opakowania do żywności - dokumentacja potwierdzająca bezpieczeństwo zdrowotne i zgodność z wymaganiami przepisów UE 11.10.2018 OPD 1018 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Jakość żywności mrożonej 10.10.2018 JZM 1018 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 04.10.2018 ZZ 1018 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Treasury management - zarządzanie skarbem 11-12.12.2018 TR1218 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Osobiste zabezpieczenia wierzytelności 06-07.12.2018 OZW1218 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Ocena finansowa kontrahenta na podstawie analizy sprawozdań 26-27.11.2018 OF1118 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Gwarancje bankowe 13-14.11.2018 GB1118 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Zarządzanie płynnością finansową 07-08.11.2018 PF1118 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Finanse dla niefinansistów 17-18.10.2018 FF1018 dr hab. Grzegorz Michalski Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 27.09.2018 SPL 0918 dr Regina Wierzejska Więcej
Operacje dokumentowe: inkaso, akredytywa; teoria i praktyka 26.09.2018 AKZ0918 Barbara Andrzejuk Więcej
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje 20.09.2018 GDA 0918 dr Beata Przygoda Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 12.09.2018 CHZ 0918 mgr inż. Monika Mania Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 11.09.2018 SD 0918 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Gospodarka opakowaniami i odpadami opakowaniowymi 29.06.2018 GOD0618 radca prawny Więcej
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych 27.06.2018 MZS0618 dr Halina Ścieżyńska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 13.06.2018 ZZ0618 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zmiany w procedurze cywilnej zmierzające do jej uproszczenia. Nowa definicja dokumentu w kodeksie cywilnym, informatyzacja postępowania cywilnego oraz popularyzacja mediacji wprowadzone ustawami z dnia 10 lipca i 10 września 2015 roku „o zmianie kodeksu postępowania cywilnego” 28.06.2018 NDD0618 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Hipoteka umowna, księgi wieczyste i nieruchomości – wybrane zagadnienia 21-22.06.2018 HK0618 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Statystyka w MS Excel 18-19.06.2018 STE0618 dr Rafał Zbyrowski Więcej
Windykacja należności w praktyce – procedury, zasady, efektywność 14.06.2018 WNP0618 Monika Bekas Więcej
Taktyka profesjonalnego pełnomocnika ( metodyka pracy pełnomocnika) 13.06.2018 TPP0618 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Gwarancje bankowe 07-08.06.2018 GB0618 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Prawne zabezpieczenia wierzytelności 23-25.05.2018 PZW0518 mec. Izabela Heropolitańska Więcej
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy 17.05.2018 SD0518 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Jakość żywności mrożonej 16.05.2018 JZM0518 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Odpowiedzialność korporacyjna i odszkodowawcza członków zarządu spółek kapitałowych oraz sankcja zakazu prowadzenia działalności gospodarczej. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego odpowiedzialnością za jej zobowiązania. Praktyczne uwagi w zakresie postępowania sądowego 11.05.2018 SZO0518 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Upadłość konsumencka – orzecznictwo, praktyka 10.05.2018 UPK0518 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Prawo restrukturyzacyjne ratunkiem dla przedsiębiorcy w kryzysie 24.04.2018 PRK0418 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Etykietowanie żywności wartością odżywczą. Pomocne informacje 26.04.2018 GDA0418 dr Beata Przygoda Więcej
Preparaty/półprodukty dla przemysłu spożywczego zawierające substancje dodatkowe, aromaty lub enzymy oraz znakowanie tych preparatów i żywności z ich dodatkiem 19.04.2018 PSD0418 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Autentyczność i zafałszowania środków spożywczych 18.04.2018 ZAF0418 dr inż. Halina Makała Więcej
Telewindykacja - sztuka negocjacji z dłużnikami przez telefon 13.04.2018 TLW0418 Monika Bekas Więcej
Prognozowanie sprzedaży w MS Excel 10-11.04.2018 PSE0418 dr Rafał Zbyrowski Więcej
Zanieczyszczenia żywności pochodzenia środowiskowego i przemysłowego – metale szkodliwe dla zdrowia, azotany i inne 12.04.2018 CHZ0418 mgr Monika Mania Więcej
Podstawowe obowiązki podmiotów związane z wytwarzaniem i gospodarowaniem odpadami 23.03.2018 WGO0318 radca prawny Więcej
Wpływ upadłości i postępowań restrukturyzacyjnych na wszczynanie i dalsze prowadzenie postępowań cywilnych 22.03.2018 WUP0318 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport 09.03.2018 ZCH0318 dr inż. Joanna Markowska Więcej
Suplementy diety. Procedura wprowadzania na rynek, wpływ na zdrowie, bezpieczeństwo, oznakowanie opakowań i reklama 02.03.2018 SPL0318 dr inż. Regina Wierzejska Więcej
Znakowanie żywności z uwzględnieniem substancji dodatkowych aromatów i enzymów 28.02.2018 ZZ0218 mgr Bożena Pławska, mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Pozycja wierzyciela w postępowaniu restrukturyzacyjnym dłużnika 14.03.2018 WRD0318 sędzia dr hab. Anna Hrycaj Więcej
Windykacja – strategiczna gra z dłużnikami. Jak skutecznie używać nowoczesnych narzędzi psychologii. 23.02.2018 WSD0218 Monika Bekas Więcej
Reprezentacja spółek osobowych oraz spółek kapitałowych na różnych etapach ich działalności. Modyfikacje przedmiotowe i podmiotowe zakresu reprezentacji. Ocena skuteczności i ważności zawartych umów prawa handlowego 22.02.2018 RSO0218 sędzia Tomasz Chojnacki Więcej
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne. Wymogi formalne i praktyka rynku 22.02.2018 OZ0218 dr Regina Wierzejska Więcej
Monitorowanie alergenów w zakładzie produkcyjnym i gastronomii 02.02.2018 AL0218 dr inż. Halina Makała Więcej
Jak przygotować informację o wartości odżywczej produktu spożywczego do celów etykietowania ? Wymagania prawne i porady praktyczne 01.02.2018 GDA0218 dr Beata Przygoda Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 31.01.2018 SDK0118 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej
Zagrożenia bakteryjne i wirusowe żywności w świetle unijnych i amerykańskich wymagań mikrobiologicznych produktów spożywczych 16.01.2018 MZS0118 dr Halina Ścieżyńska Więcej
Priorytety w zakresie zdrowia publicznego w Unii Europejskiej i ich znaczenie dla ochrony zdrowia na przykładzie bezpieczeństwa żywności 14.12.2017 ZP1217 dr inż. Halina Makała Więcej
Wyroby i opakowania do kontaktu z żywnością – interpretacja wymagań Rozporządzenia UE nr 10/2011 i postępowanie w praktyce 23.11.2017 ROP1117 dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka Więcej
Żywność pochodzenia zwierzęcego - zasady stosowania i kontroli substancji dodatkowych, aromatów i enzymów 18.10.2017 SDK1017 mgr Joanna Gajda-Wyrębek Więcej